POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hej konspirationsspöket!

Det är dags för omgång 32 av La Liga.

(HÄR hittar ni en påminnelse om hur tabellen ser ut.)

I kväll möts alltså två av lagen under nedflyttningsstrecket medan de tre topplagen spelar i morgon.

Atlético de Madrid har på pappret en tuff uppgift mot sjuan Villarreal men faktum är att gästerna bara har tagit en seger på de sex senaste matcherna och man har massor av skador. Diego Simeone tvingas dock klara sig utan skadade/avstängda Costa, Gabi och Arda Turan.

Barcelona lär enkelt göra slut på tabelljumbon Betis sista hopp om överlevnad medan Real Madrid, som absolut inte har råd att tappa några fler poäng nu, bör få det svårare i San Sebastián.

Real Sociedad slog ju Barcelona i februari på Anoeta (se HÄR) men har likt Villarreal kommit in i en formsvacka på sistone och tappat mark i kampen om den sista CL-platsen.

Att det är just Athletic Club som ligger fyra smärtar förstås extra mycket för de blåvita baskerna.

Real Madrids självförtroende fick sig ett lyft genom överkörningen av Dortmund i veckan. Kan man fortsätta på samma sätt, tro?

Det ska inte vara någon fara med Cristiano Ronaldo som har problem med ett knä och byttes ut på grund av detta mot tyskarna. Portugisen tränade inte med gruppen idag men lär spela i San Sebastián. Frågan är väl hur länge.

Ángel Di María, som missade Dortmundmatchen pga magsjuka, tränade inte heller med laget idag och det är osäkert om han kommer till spel. Han ska ha tappat 2,5 kilo i vikt…

UPPDATERING: Cristiano Ronaldo stannar hemma i Madrid medan Di María åker med till San Sebastián.

Här är topptrions fortsatta spelprogram.

Jag har blåmarkerat de matcher som på förhand ser tuffa ut. (Det är dock sällan lätt att möta lag som slåss för sin överlevnad så det kan hända att fler matcher bör vara blåa.)

***

Igår uttalade sig Barcelonas president Josep María Bartomeu angående FIFA-beslutet om värvningsstopp. Läs mer HÄR.

Jag tycker det är fånigt att Bartomeu fokuserar mer på vem som ligger bakom den anonyma anmälan till FIFA än att faktiskt erkänna att klubben inte har följt det regelverk som finns.

– Vi har inte gjort något fel, sa han till och med.

Visst är La Masia fantastiskt och den utbildning som ges till ungdomarna troligtvis förträfflig men FC Barcelona kan inte räkna med särbehandling bara därför.

HÄR är ursprungskällan till den anonyma anmälan till FIFA: den 16-årige koreanen Lee Seung Woo som kom till Barcelona 2011 som 13-åring.

Neymar och den nye Messi?

Enligt El País kontaktade FIFA Barcelona den 5 januari 2013 för att få mer information om Lee efter att ha fått ett anonymt tips om att klubben brutit mot artikel 19 i regelverket, den som gäller undantag vid övergångar av minderåriga.

Och mycket riktigt var Lee var (1) under 18 år och (2) inte från EU när han kom till Barcelona (3) utan sina föräldrar. Inte heller nio andra av klubbens unga spelare som granskats uppfyllde kraven.

I mars 2013 stoppades Lee och fem av de andra spelarna från att tävlingsspela för klubben. Barcelona menar därför att man lyssnat på FIFA och gjort vad som krävts.

– Vi är offer för en stor orättvisa, sa Bartomeu.

Klubben kommer överklaga och verkar räkna med att förbudet lyfts så att man kommer kunna värva i sommar. Fortsättning följer.

***

Jag tycker även att Barcelonatidningarna Sport och Mundo Deportivo blir fånigt hejaklackiga idag.

Sport fokuserar på den ”svarta hand” om står bakom anmälan.

Mundo Deportivo drar på att man minsann ”inte ska röra” La Masia, och att det här handlar om att någon vill såra Barcelona.

Man tillägger också att Bartomeu har snackat med Sepp Blatter, och att denne lugnat honom.

***

Om nu värvningsstoppet kvarstår så är det tur att det katalanska laget har duktiga egna produkter som killen i förgrunden här nedan. Ser ni vem det är?

Svar: Marc Bartra och hans enäggstvilling Eric.

***

I morgon är jag med i Studio La Liga i CMore Sport från 19:45.

Vi fokuserar främst på Real Sociedad-Real Madrid (med avspark klockan 20) men kommer förstås titta på hur det gått för Atlético och Barcelona tidigare under dagen.

Trevlig helg!

Publicerad 2014-04-04 kl 11:37
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå