Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Världsmästarna mot europamästarna

Bloggen har gjort som Iker Casillas och grabbarna i det spanska landslaget och åkt till Vigo. (Dock var det ingen som ville ta selfe med mig på flygplatsen i morse. För dåligt!)

iker

Har ni koll på vad Vigo ligger?

Längst i väster, ovanför Portugal. Och ja, jag har regnkappa med mig.

vigo

 

Efter en alldeles sagolik lunch (bild längre ner) råkade jag gå förbi hotellet där morgondagens motståndare Tyskland bor. Presskonferensen med Jogi Löw skulle precis börja så jag stannade och lyssnade.

IMG_9284

Han fick bland annat fick en fråga om varför Tyskland hamnat i en formsvacka efter VM.

– Jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så extrem. Men det finns problem i vardagen som vi måste hantera. Vi kommer hitta tillbaka till toppen nästa år, det är jag ganska säker på. Jag kan säga redan nu, hur det än går, att det här har varit ett sensationellt år. På något sätt måste vi hantera den här svåra situationen.

Löw tvingas klara sig utan mängder av världsmästare mot Spanien: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Christoph Kramer, Marco Reus, Mats Hummels, Andre Schürrle och Bastian Schweinsteiger saknas i truppen på grund av skador. Det är dessutom tveksamt om de tyska ”spanjorerna” Sami Khedira och Shkrodan Mustafi kommer till spel på grund av skadekänningar.

Hoffenheimanfallaren Kevin Volland kommer starta och möjligtvis Stuttgarts Antonio Rüdiger också. Löw har inte bestämt vem som ska stå i mål än.
– Jag ser såklart fram emot matchen. Vi möter ett riktigt bra och tekniskt starkt lag. För oss och för de individuella spelarna är det här ett bra test. Men det är synd för oss att några av nyckelspelarna saknas.

***

La Roja då?

I Spanien har det den senaste veckan pågått en debatt om huruvida vissa spelare tackat nej för lätt till landslaget. Sergio Ramos sa förra veckan att han ville ”se samma engagemang i landslaget som i klubblagen” och skickade utan att säga några namn en giftpil mot Diego Costa och Cesc Fàbregas. Läs om det HÄR.

Vicente del Bosque vägrar dock tro att det stämmer och har upprepat det flera gånger. Men han sa idag att det kan ju hända att spelarna har tappat sina startplatser när de väl återvänder.

Iker Casillas försvarade idag som väntat sina lagkamrater:
– Engagemanget hos landslagsspelarna är maximalt. Jag är övertygad om att engagemanget hos de som inte har kunnat komma hit är totalt.

farovigo.750

Lokaltidningen Faro de Vigo konstaterar att Celtafansen och Nolito drömmer i rött. På ren svenska så hoppas de att Celtaspelaren ska få göra landslagsdebut inför sin hemmapublik på Balaídos.

Och det verkar bli så:

– Vi ska se till så att nästan alla som inte spelade (mot Vitryssland) får spela. Men vår inställning får inte förändras, sa Del Bosque.

***

Då så, det var det sportsliga.

Nu lite foton från en lunch och höstpromenad i Vigo.

Om jag inte hade fått en rekommendation att gå till Puerto så hade jag garanterat inte lockats av restaurangens exteriör…

puerto

 

Men jag kan lova att det är värt ett besök. En genuin fiskrestaurang utan någon tendens av lyx, bara bra råvaror och vanligt folk. Glöm garnityr och sånt tjafs!

Min marulk var otroligt saftig. Ett glas lokal albariño till fick det bli.

IMG_9281

Eftersom jag bara kände igen ca 20 procent av fiskarna på menyn så tog jag något jag visste att jag gillade.

Någon av dagarna här ska jag beställa percebes (långhalsar) men jag vågade inte riktigt idag eftersom jag inte minns hur de smakar och eller hur man ska äta dem.

percebes

 

Då det oväntat nog inte regnade tog jag en promenad vid hamnen.

Kolla in vilken häftig skulptur föreställande Jules Verne:

IMG_9285

Den här som hetter Simmaren gillade jag också:

DSC_0015

 

Nåväl, slut på fotostund.

Hörs i morgon!

Publicerad 2014-11-17 kl 17:44
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons