Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rivstart - storklubbarna är i fara

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Förra helgen kickade äntligen Bundesliga igång igen efter 68 dagars uppehåll och vilken jädra omgång vi bjöds på. Sammanlagt blev det 41 ligamål – ett snitt på hela 4,5 (!) mål per match. Otroligt!

Galet nog var detta inte ens ett ligarekord. Under säsongen 01/02 fick vi bevittna 44 mål i den 34 ligaomgången.

Det har även spelats ligafotboll under veckan. Där fick vi inte se lika många mål, men däremot glada svensknyheter när Mattias Svanberg var segerregissör i Wolfsburgs 5:0 seger borta mot Hertha. Svanberg stod bland annat för ett snyggt volleymål och assist.

Annons

Utöver det stod både Bayern München och Dortmund för sena mål som innebar poängräddning. I Bayerns fall innebar Joshua Kimmichs mål 1:1 mot FC Köln. Därmed har regerande mästarna två raka kryss i bagaget. Dortmund fick återigen tacka Reyna för tre poäng efter att han slog till i den 94:e minuten mot Mainz.

Dessa viktiga poäng för respektive lag innebär att tabelläget ser ut som följande:

Det kommer enkelt sagt bli en riktig rysare med tanke på poängläget kring Europaplatserna. Nu har ju halva säsongen spelats och vi kan konstatera att Union Berlin utan tvekan är säsongens stora utropstecken. År efter år tappar de nyckelspelare, men de lyckas ständigt hitta värdiga ersättare och därmed hålla sig kvar i det övre skiktet. Med tanke på storklubbarna Gladbach och Bayer Leverkusens svaga höstsäsonger så kanske vi i slutändan får se Union i Champions League nästa säsong. Omöjligt är det inte. Bayern München bör (definitivt) lösa en CL-plats, men sedan är det svårt att sia. RB Leipzig och Dortmund borde, men med tanke på konkurrensen med just Union, Europa League-vinnarna Eintracht och formtoppade Wolfsburg (11:0 i målskillnad de senaste två matcherna), så lär årets CL-kamp först avgöras när säsongens sista spark ha tagits.

Annons

NYCKELMATCHER

På helgens meny hittar vi bland annat ett par fina drabbningar. Bottenlaget Hertha tar emot rivalerna Union, ett starkt symboliskt derby. Union har verkligen blivit huvudstadens lag de senaste åren:

Sedan har vi toppmötena Bayern München – Eintracht Frankfurt och Bayer Leverkusen – Dortmund. Två matcher där samtliga poäng är extremt viktiga i jakten på Champions League.

Jag vill även påminna om att 2.Bundesliga har startat nu efter uppehållet:

Är detta säsongen som HSV slutligen avancerar tillbaka till Bundesliga? Time will tell.

Publicerad 2023-01-28 00:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto