Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ronaldo klar för United - så mycket sägs han tjäna

Sillybloggen

Sagan om Cristiano Ronaldos framtid tog en sen och sensationell vändning. Nu står det nämligen klart att portugisen återvänder till Manchester United. Det bekräftade United via sin officiella hemsida under fredagskvällen.

Det talas om ett tvåårskontrakt för Ronaldo på Old Trafford och enligt italienska Skys reporter Gianluca di Marzio är det värt 25 miljoner pund (nästan 300 miljoner kronor) per säsong.

Övergångssumman landar på 15 miljoner euro plus 8 miljoner euro i bonusar, rapporterar den trovärdige transferjournalisten Fabrizio Romano, precis som den ansedde The Athletic-journalisten David Ornstein. Det ger en sammanlagd summa på 23 miljoner euro, cirka 235 miljoner kronor.

Juventus tränare Massimiliano Allegri bekräftade tidigare i dag att Cristiano Ronaldo ville lämna klubben. De senaste dagarna har rapporter i diverse internationella medier handlat om att superstjärnan ska skriva på för Manchester City.

Annons

En återkomst till Manchester United såg därmed ut att vara utesluten, men då gav sig de rödklädda in i jakten på Ronaldo i sista stund – och lyckades ro hem en affär.

Vad som hänt under fredagen kring United?

Allt “började” med att managern Ole Gunnar Solskjær öppet flirtade med sin tidigare lagkamrat.

– Vi har alltid haft en bra kontakt. Bruno (Fernandes, United-spelare) har pratat med honom också och han vet vad vi känner för honom. Om han någonsin lämnar Juventus vet han att vi är här, sa Solskjær på en presskonferens.

Norrmannen sa också att han inte ville spekulera allt för mycket kring en eventuell värvning av 36-åringen, men också följande:

– Cristiano är en legendar i den här klubben och han är den störste fotbollsspelaren någonsin om du frågar mig. Jag hade turen att få spela med honom och jag tränade honom när jag fick mitt första tränarjobb här. Vi får se vad som händer.

Annons

Kort därefter skrev lokaltidningen Manchester Evening News att Manchester Uniteds ägare, Glazer-familjen, lockas av tanken på att kapa Manchester Citys Ronaldo-affär. Tidningen skriver att ägarna tror att en värvning av Ronaldo skulle kunna reparera delar av de förtroendeskador som klubbens tänkta Super League-deltagande orsakade.

Transferjournalisten Fabrizio Romano uppgav sedan att Ronaldos agent Jorge Mendes var i samtal med både Manchester City och Manchester United om stjärnans framtid, innan han följde upp med information om att City bestämt sig för att lämna förhandlingarna om Ronaldo.

“Portugisen kommer INTE att gå till City”, skrev Romano på Twitter.

Därefter rapporterade flera medier att Manchester United lämnat ett formellt kontraktsförslag till Ronaldo och ett bud till Juventus. Nu är det alltså officiellt att Ronaldo återvänder till Old Trafford – efter några galna fredagstimmar.

Annons
Publicerad 2021-08-27 18:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto