Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oväntade flytten: Insigne på väg till MLS-klubb

Sillybloggen

Neapel-sonen Lorenzo Insigne är av allt att döma på väg bort från Napoli.

Bara faktumet att 31-åringen är på väg bort från klubben är tämligen förvånande. Insigne har varit stor Napoli-supporter sedan barnsben och drömt om att spela för klubben, har arenan Stadio Diego Armando Maradona tatuerad på benet, är kapten för klubben och gjorde dessutom sin kanske bästa säsong i karriären i fjol.

Insigne sitter på ett utgående kontrakt och har, istället för att ha blivit erbjuden det han velat ha, erbjudits omkring en miljon euro mindre per säsong (3,5 miljoner euro/36 miljoner kronor per år) av Napoli i deras kontraktsförslag. Något han inte varit intresserad av att skriva på.

Annons

Samtidigt har storklubbar som Tottenham och Bayern München uppgetts vara intresserade av honom. Men nu verkar Insigne göra en mycket oväntad flytt – till MLS-klubben Toronto FC.

Amerikanska medier skriver att Insigne redan kommit överens med Toronto om ett kontrakt som ser honom tjäna en miljon euro mer än vad han tjänar idag (5,5 miljoner euro/56 miljoner kronor per år). Ingenting är påskrivet ännu, men parterna är i långt gående förhandlingar.

Toronto måste dessutom köpa ut Jozy Altidore som sitter på en tung lönepost om sju miljoner euro (72 miljoner kronor). De har gett Altidore ett förslag om att köpa ut honom för 4,5 miljoner euro (46 miljoner kronor).

Publicerad 2021-12-29 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto