Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Sisto klar för Alanyspor

Sillybloggen

Midtjyllands landslagsmeriterade ytter Pione Sisto, 28, lämnar dansk fotboll.

Under torsdagskvällen går Midtjylland ut med att Sisto lämnar, i en permanent övergång, för spel med Alanyaspor i Süper Lig i Turkiet.

Sisto kom till Midtjylland i unga år, men lämnade sedan för Celta Vigo under 2016 och återvände därefter under 2020. 28-åringen har inte spelat med Midtjylland sedan i november i fjol, och har totalt sett gjort 46 mål och 21 assist på 212 matcher med klubben. Sisto har vidare även ett mål på 26 A-landskamper med Danmark på meritlistan.

Tidigare i år kopplades även Malmö FF ihop med en värvning av Sisto, men i slutändan blev det inte en övergång. Enligt dansk media fick MFF ett bud accepterat, men spelarens krav för det personliga kontraktet uppges varit för höga.

Annons

– Det är en jäkla potential men det finns ju dalar i hans spel. Jag skulle säga att det finns en ekonomisk verklighet också där. Det är nog inte den billigaste lösningen heller, det får man också väga in i vad man får ut av det. Men det är en jävla intressant spelare onekligen. Just nu är den nog inte så aktuell, sa MFF-tränaren Henrik Rydström då.

Publicerad 2023-09-14 22:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto