Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK:s svar om Jeahze-ryktet

Sillybloggen

AIK är på jakt efter en ny vänsterback och Fotbollskanalen har tidigare kunnat berätta att de svartgula har varit i kontakt med Rosenborg om Adam Andersson. Nu kastas ytterligare ett namn in i leken.

Aftonbladet hävdar att “Gnaget” är intresserat av Mohanad Jeahze, 26. Enligt tidningen har kontakt tagits med svensk-irakierns MLS-klubb DC United gällande en potentiell övergång. Ett lån nämns som ett möjligt alternativ.

Sajten fotbolldirekt.se rapporterade i dagarna att Jeahze är öppen för att återvända till allsvenskan, där han representerat både Hammarby och Mjällby bland annat.

Efter AIK:s 1-0-seger mot Gefle i svenska cupen ger sportchef Thomas Berntsen följande besked om 26-åringen:

– Vi tittar på alla bra svenska spelare. Jag vill inte kommentera honom (Jeahze) specifikt. Men alla som kan vara tillgängliga för oss och är svenska tittar vi på, säger Berntsen.

Annons

– Vi vill ha konkurrens om alla platser, så det kommer att komma in en försvarsspelare till. Om det blir en ren vänsterback eller om det blir en spelare som spelar på båda sidor, det får vi se.

Berntsen tillägger:

– Vi är i dialog med representanter till de svenska alternativ som finns där ute. Men det är inte så att det ligger ett kontrakt som är färdigt för att signera, men vi är i dialog med representanter till de svenska försvarsspelare som är tillgängliga.

Jeahze lämnade Bajen för DC United i januari 2023. Han har kontrakt över säsongen 2025, med option på ytterligare ett år. 

Totalt har det blivit sex matcher för MLS-klubben efter att ha dragits med en del skadeproblem, vilket bland annat tvingat fram en operation. 

Publicerad 2024-02-24 18:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto