Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tyskland vinnare i Champions League

Ja, så är det. För efter dagens resultat så får vi alltså se en heltysk final på Wembley den 25:e maj. Borussia Dortmund mot Bayern München i ett möte som kommer att betyda så enormt mycket för tysk fotboll.

Det spelade ingen roll att Robert Lewandowski blev knockad av Sergio Ramos gång på gång. Det spelade ingen roll att Ilkay Gündogan missade ett jätteläge som kunde avgjort semifinalen. Det spelade ingen roll att Sven Bender fick linka av planen med några få minuter kvar. Dortmund var vidare, trots att det blev lite väl nervigt på slutet.

För Bayern var det inget snack om saken. Ett koncentrerat, disciplinerat Bayern avväpnade ett tamt Barcelona på Camp Nou och kunde glida hem med en enkel 3-0-seger. Ännu en gång visade Jupp Heynckes och hans spelare prov på taktisk finess.

Och det bästa av allt: alla spelare är tillgängliga i finalen. Ingen spelare försvinner på grund av antalet gula kort, ett onödigt rött kort eller annat utan vi kommer att få se de absoluta bästa lagen i Europa denna säsong när det väl drar ihop sig till mötet på Wembley.

Ett möte som kan liknas vid när giganterna Pete Sampras och André Agassi mötte varandra på tennisplanen. Vinnarmaskinen Sampras (Bayern) ställs mot taktiska geniet Agassi, en helt oviss utgång. Det enda man vet är att matchen kommer att bli magisk.

Redan på lördag ställs klubbarna mot varandra i Bundesliga. En match som betyder mindre då Bayern redan har sprungit hem ligan. Men visst kan det vara bra att redan nu sätta sig i respekt och sätta griller i huvudet på motståndarna med en övertygande seger.

Kunde Bundesliga få en bättre 50-årspresent en två tyska lag i Champions League-semifinalen? Tveksamt.

Publicerad 2013-05-01 kl 23:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons