Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

BVB-FCB, Rehnderby och Vukcevic

I matchen som bara var viktig om man vann så stod till slut Dortmund som segrare. Självklart pratar jag om Supercupfinalen som spelades på Westfalenstadion inför 80 000 åskådare. 90 minuter av ren och skär underhållning bjöds vi på och med hela sex mål i slutändan.

4-2 slutade matchen till hemmalaget Dortmund som verkligen var förtjänta av segern även om Bayern var mycket nära att kvittera till 3-3 (ribban hindrade Müller från att sätta bollen i nät). Och inramningen var, som alltid i Dortmund, magisk. Jag försöker inbilla mig hur det är att spela inför 80 000 fanatiska och fantastiska åskådare, men jag tror inte ens man kommer i närheten av hur det känns hur mycket man än försöker.

Dortmund spelade intelligent, fick ett billigt ledningsmål och kändes mycket mer samspelta än vad Bayern gjorde. Nyförvärvet Aubameyang stod för ett riktigt bra inhopp och spelade fram till det avgörande 4-2-målet. I Aubameyang har Dortmund ett fantastiskt kontringsvapen som Klopp säkerligen kommer att använda flertalet gånger. Dortmund har utvecklats och blivit ännu mer komplett.

I Bayernlägret kommer det att ta tid för Guardiola att få ut sina idéer. Det fanns mycket positivt att ta av men försvarsspelet var stundtals bedrövligt. Avsaknaden av Neuer och Ribéry var tydlig, även van Buyten stod för en av sina sämre insatser på senare tid vilket gjorde att Dante saknades mer än nödvändigt. Spännande att se Thiago som verkligen stod för ett par bländande sekvenser för att sedan falla käpprätt och göra enkla misstag. Bayern har mer att ta av och det kommer att ta tid, blir väldigt spännande att se hur det slutar.

***

I det första Rehnderbyt på 14 år mellan Fortuna Düsseldorf och FC Köln var det laddade känslor. I en match som även den bjöd på fantastisk inramning så var fotbollen inte lika bländande som i nämnda Supercupfinal. Men likväl var det en mycket rolig match att se och den slutade oavgjort, 1-1, vilket kanske var det bästa som kunde ske sett ur säkerhetsperspektiv. Matchen var på förhand en “högrisksmatch” men det sägs ha gått överlag väldigt bra, inga större bråk att rapportera om.

***

Sist men inte minst måste man nämna att det är intressant att se att 1899 Hoffenheim har med Boris Vukcevic i årets spelartrupp. Vukcevic var med i en allvarlig bilolycka i inledningen av förra säsongen och låg i koma. Under våren har han sakta men säkert tagit steg framåt och han har fortfarande en bra bit kvar innan han är tillbaka på fotbollsplanen, men Hoffenheim ser alltså en framtid för honom i föreningen. Stort!

Publicerad 2013-07-29 kl 19:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons