Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Den tredje omgången avslutad

I dagens första match möttes Eintracht Braunschweig och Eintracht Frankfurt på Volkswagen Arena i Braunschweig. Frankfurt ställde upp med nyförvärvet Vaclav Kadlec på topp och i Braunschweig startade förra årets skyttekung i 2. Bundesliga, Dominick Kumbela, från start. Frankfurt var det piggare laget men i halvtid var det fortfarande mållöst. Det dröjde till den 52:a minuten innan Alexander Meier kunde göra ett 1-0 för Frankfurt efter att bollen tagit på en Braunschweigförsvarare, ändrat bollbana och ställt Davari i Braunschweigmålet helt. Efter målet var det inget snack om att Frankfurt skulle vinna. När Stefan Aigner utökade till 2-0 i den 62:a minuten hade Braunschweig ingen comeback att komma med. Aigners mål blev matchens sista och Frankfurt tog sina första poäng för säsongen.

Eintracht Braunschweig har inlett säsongen med tre raka förluster. Taktiskt sett gör laget helt okej ifrån sig men kvalitetsmässigt räcker det. Det är positivt att Kumbela är tillbaka då laget behöver få igång målskyttet. Idag missade han dock alldeles för många lägen och om Braunschweig vill ta några poäng måste chanserna sitta.

Frankfurt har efter förlusten i premiären mot Hertha Berlin i 6-1 tagit stora kliv mot det laget vi såg förra säsongen. I dagens match kontrollerade Frankfurt tillställningen och även om det inte bjöds på någon bländande fotboll så fanns det mycket positivt att ta av i lagets insats. Den oro jag hade för laget efter inledningen har bedarrat en aning.

Den tredje omgången i Bundesliga avslutades mellan FC Augsburg och VfB Stuttgart på SGL Arena i Augsburg. Båda lagen stod på noll poäng inför matchen och var i stort behov av en vinst. Det var hemmalaget Augsburg som tog tag i taktpinnen och visade vägen, främst genom extremt vassa fasta situationer som Stuttgart hade svårt att försvara sig emot. Redan i den sjätte minuten slog så Augsburg till med ett ledningsmål och det genom nyförvärvet Halil Altintop. Efter målet fortsatte Augsburg att kontrollera matchen och när 2-0 föll i den 36:e minuten genom Jan-Ingwer Callsen-Bracker så var det helt välförtjänt. Men innan paus skapade Stuttgart liv i matchen genom Vedad Ibisevic som satte reduceringen till 1-2 på straff. Närmare än så kom inte Stuttgart och när laget skulle gå på för en kvittering så fick laget ett helt felaktigt rött kort på Ibrahima Traoré. Sascha Mölders kunde ha avgjort matchen för Augsburg efter att han rundat Stuttgarts målvakt Ulreich, men avslutet gick utanför det vidöppna målet. Slutresultat: Augsburg 2-1 Stuttgart.

Augsburg tog sina första tre poäng och det helt välförtjänt. Efter en bra match i förra veckan mot Werder Bremen så hade Augsburg byggt vidare på den insatsen och idag satt sistapassen nästa vid varenda tillfället. Augsburg såg farliga ut i offensiven och många lag kommer att få kämpa för att vinna mot dem.

VfB Stuttgart kan mycket väl stå med en ny tränare vid sidlinjen inom kort. Bruno Labbadia har nu inlett Bundesliga med tre raka förluster och Stuttgart ser väldigt harmlösa ut. Trots den satsning som har gjorts så ser spelet inte nämnvärt mycket bättre ut. Det finns mycket att jobba på i Stuttgartlägret om trenden ska vända.

Åtta röda kort delades ut i den tredje omgången av Bundesliga denna helg. Det är ett nytt rekord.

Imorgon kommer nästa del i mitt Bundesligatips ut. För att få detta klart har jag kortat ned på texterna då tiden helt enkelt inte finns. Imorgon går jag igenom plats åtta till plats sex.

Publicerad 2013-08-25 kl 19:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons