Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inför BVB-FCB, del 1

Om vi bortser från Supercupfinalen är morgondagens match den första mellan Borussia Dortmund och Bayern München sedan Champions League-finalen i maj. Det hade kunnat vara ytterligare ett mastodontmöte mellan dessa två lag, men problemet är att båda lagen har drabbats av skador som gör att mötet inte alls blir lika intressant som det hade kunnat vara.

”Der Klassiker”, som mig veterligen inte är en superetablerad term för detta möte, saknar spelare som Mats Hummels, Neven Subotic, Bastian Schweigensteiger och Franck Ribéry. Det är inte alla skador, långt i från, men det visar på vilka stora namn av spelare som saknas.

På förhand är Bayern München den givna favoriten. Dortmund saknar sin ordinarie backlinje (alla från CL-finalen är borta), något som självklart kommer att märkas av i morgondagens möte. Det går helt enkelt inte att bortse i från, utan det är så avgörande som det kan bli.

Trots att Pep Guardiola har varnat för Dortmunds styrkor och för Jürgen Klopps kvalitet som tränare så kommer det att vara en tydlig kvalitetsskillnad på startelvorna, sett till pappret.

Men Bayern kommer att behöva vara på sin vakt. Ingen match avgörs på pappret och Dortmund tycks alltid kunna överraska när det gäller som mest. Därför vågar jag fortfarande inte säga att ”sätt era pengar på Bayern”, utan jag skulle snarare gå för ett kryss.

Det blir också intressant att se hur Mario Götze kommer att hantera situtationen. Supertalangen är tillbaka på sin gamla hemmaplan och han har själv sagt att det blir en väldigt svår situation för honom. Frågan är hur mycket speltid han får. I Franck Ribérys frånvaro ökar helt klart hans chanser till speltid. Pallar Götze trycket?

Tanken var att jag skulle sitta med en svensk fanclub till Bayern München och kolla på matchen i morgon, men på grund av jobb (ni vet, det riktiga jobbet jag har), så blir det inte så. I stället får jag se en repris på kvällen i morgon vilket svider enormt.

Nåväl, kortare inlägg i dag. I morgon laddar vi upp på allvar. Tills dess får ni gärna kommentera med era tankar och åsikter om morgondagens match. Hur tror ni att lagen ställer upp? Vad slutar matchen? Allt ni kan tänka er vill jag höra!

Tackar för övrigt för alla kommentarer de senaste dagarna. Hög, ytterst hög kvalitet på diskussionen i kommentarsfältet och jag läser vartenda ett av dessa inlägg som görs! Är mycket tacksam för dessa!

På återseende!

Twitter: 

Publicerad 2013-11-22 kl 14:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons