Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Leverkusens förlust en chock

Det är inte alltid man blir extremt förvånad över ett resultat men att Manchester United gick och vann med hela 5-0 borta mot Bayer Leverkusen fick mig att höja ögonbrynen. Leverkusen har varit stabila på hemmaplan hela säsongen, även om laget hade tur mot Bayern München, men att det skulle sluta 5-0 hade jag aldrig kunnat tro. Herregud, jag trodde att Leverkusen skulle kunna vinna mot ett United som saknade van Persie och Vidic. Så blev inte fallet och nu har Leverkusen inte slutspelsplatsen i sina egna händer. I stället får laget åka ned till Spanien och försöka vinna mot Real Sociedad och sen hoppas på att United gör sitt jobb hemma mot Shakhtar.

Bayern München visade dock var skåpet ska stå och vann sin tionde raka match i Champions League (ett nytt rekord). 3-1 blev det borta mot CSKA Moskva och Mario Götze var på spelhumör. Arjen Robben hade även han en bra dag på jobbet och nu siktar Bayern på att vinna den sista gruppspelsmatchen mot Manchester City på hemmaplan om två veckor.

Eintracht Frankfurt åkte till Bordeaux i Europa League och fick där stöd av 12 000 supportrar (den totala publiksiffran låg på cirka 19 000). Det fantastiska bortaföljet stod för ett mäktigt tifo och fick även sitt se lag vinna efter att inhoppande Martin Lanig gjort matchens enda mål. Med vinsten säkrade Frankfurt förstaplatsen i gruppen och är vidare, härliga nyheter för ett lag som inte alls har presterat i Bundesliga i år.

SC Freiburg gav sig själva möjligheten att ta sig vidare från gruppspelet efter att ha vunnit mot Slovan Liberec med 2-1 på bortaplan. En vinst mot Sevilla i den avgörande matchen skulle kunna leda till att Freiburg blir gruppvinnare. Samtidigt är jag tveksam till om det vore bra för Freiburg med ytterligare spel i Europa. Fokus bör ligga på att inte åka Bundesliga.

Halbzeit är nu ute och finns på iTunes. Jag och Andreas pratar om Dortmund-Bayern, de tre nyanställda tränarna under hösten och den kommande Bundesligaomgången.

Omgången drar igång med ett riktigt intressant möte mellan ett två lag på uppgång: Hamburg och Wolfsburg. Wolfsburg jagar den sista Champions League-platsen medan Hamburg siktar in sig på Europa League. Matchen är i mina ögon en av helgens hetaste då de övriga på förhand inte känns särskilt vassa, fast Bundesligafotboll är alltid högintressant!

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-11-29 kl 12:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons