Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kort om helgen

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Schalke tog tre högst viktiga poäng i kampen om Champions League-platser mot Wolfsburg i dag hemma i Gelsenkirchen. Kevin-Prince Boateng stod för båda målen i lagets 2-1-seger och ”KPB” har verkligen tagit det ansvar som många hoppades på när han värvades till klubben. I ett lag som har haft vissa skadeproblem och har haft svårt att hålla formen uppe så har Boateng varit en konstant tillgång för Schalke. Det var en sista minuten-värvning, men just nu kan det vara den som räddar Schalkes säsong.

Stuttgart har haft en jobbig start på våren och förlorade i dag sin tredje raka match av tre möjliga sedan förra veckan. Leverkusen blev för svåra och vann till slut med 2-1 efter att Eren Derdiyok nickat hem segern på BayArena. Derdiyok som hade en tung period i Hoffenheim fick äntligen näta igen och schweizaren var själv lättad efter matchen. I och med segern behåller Leverkusen sitta lilla övertag om andraplatsen i tabellen.

För jagandes bakom Leverkusen finns Dortmund som just nu har fyra poäng upp till andraplatsen. Dortmund fick dock inte en så lätt resa mot Braunschweig som många kanske hade trott på förhand. Braunschweig gjorde det svårt för ett Dortmund som har det förtvivlat svårt att få sitt spel att fungera över 90 minuter men förra årets Champions League-finalist lyckades vinna med 2-1 efter två mål av Pierre-Emerick Aubameyang. Braunschweig går miste om viktiga poäng i bottenstriden.

Annons

Mainz fortsätter att plocka poäng och vann hemma mot Freiburg med 2-0. Thomas Tuchel ser ut att ha fått ordning på sitt lag under vintervilan och nu är laget en seriös utmanare i kampen om Europa League då man ligger på samma poäng som Wolfsburg som just nu står på den sista platsen ut till Europa.

På tal om Europa så kan även Augsburg komma att blanda sig in i striden om Europa League-platser efter att laget ha vunnit hemma mot ett svagt Bremen med 3-1. Det betyder att Augsburg nu inte har förlorat på sju matcher i Bundesliga vilket är ett föreningsrekord. Säga vad man vill men jag imponeras av det som Augsburg hittills har presterat i årets Bundesliga.

I Hamburg ser läget mörkt ut efter ännu en 0-3-förlust. I dag var det mot Hoffenheim på bortaplan och nu är Hamburg nere på kvalplats med endast två poäng tillgodo på Nürnberg som har en match mindre spelad (möter Hertha i morgon). Jag har tidigare diskuterat problemen i Hamburg och just nu ser det som om Hamburg går en riktigt tuff vår till mötes. Inget snack om den saken.

Annons

Två matcher återstår av Bundesligahelgen och det är Hertha mot Nürnberg och Bayern mot Frankfurt. Den förstnämnda matchen känns bra mycket mer intressant än den andra då Armin Veh sägs ställa över spelare då han inte vill riskera avstängningar inför nästa helgs match mot Eintracht Braunschweig. Så kan det vara med det.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-02-02 00:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto