Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Veh lämnar Frankfurt för Schalke?

OBS! Denna text är högst spekulativ.

Armin Veh kommer inte att förlänga sitt kontrakt Eintracht Frankfurt och lämnar klubben efter säsongen. Det mot klubbens vilja skall sägas, för styrelsemedlemmen Heribert Bruchhagen har gjort allt i sin makt för att få Armin Veh att för länga sitt kontrakt med klubben. Ordföranden i klubben, Peter Fischer, gick ut för bara några veckor sedan och sa att Veh kunde få ett 30-årskontrakt av klubben.

Nu hade nog Veh redan bestämt sig långt innan för att lämna klubben. Redan för säsongen satt det långt inne då Vehs kontrakt var på väg att löpa ut men med hjälp av framgångarna och hägrande Europa League-spel så valde till slut den rutinerade tränaren att förlänga med klubben i ytterligare ett år.

Då satte Veh press på klubben att behålla sina stjärnor och talanger. Framför allt var det av vikt för Veh att mittfältaren Sebastian Rode och försvararen Sebastian Jung skulle bli kvar, men även att mittfältsmotorn och lagkaptenen Pirmin Schwegler blev kvar i finanscentrumet i Frankfurt.

Så blev fallet då, men nu ser det helt annorlunda ut, anar jag. För även om Armin Veh inte har varit en man som har gjort sig känd för att stanna i massvis med år i en klubb så är han dock en man som inser värdet av att träna en Bundesligaklubb – därför har jag en känsla av att det finns ett antal olika anledningar till att Veh lämnar.

Det första spåret är något jag kallar ”transferspåret”. Det är sedan länge klart att Sebastian Rode kommer att lämna klubben och kommer med största sannolikhet att hamna i Bayern München. Tidigare nämnda Bruchhagen har sagt att Rode kommer att ta flyttlasset dit men varken sydtyskarna eller spelaren själv har velat bekräfta ett sådant avtal. Det enda som just nu står till hundra procent klart är att Rode lämnar Frankfurt efter säsongen då hans kontrakt löper ut.

Men, en spelare går alltid att ersätta och det är såväl klubben som Veh medvetna om, frågan är om det dock inte finns flera spelare som redan planerar en framtid i andra klubbar. Både Jung och Schwegler var attraktiva transfermål för flera toppklubbar förra säsongen och nu när Frankfurt troligtvis inte spelare i Europa League eller Champions League nästa säsong så känner de att det är dags att ta steget vidare för att fortsätta göra det.

Veh har nog fått nys om just detta. Sebastian Jung har varit på Dortmund, Bayerns, Wolfsburg och andras radar sedan länge och det är dags att ta klivet för den unge ytterbacken som spås kunna ersätta Philipp Lahm i ett framtida landslag.

Pirmin Schwegler var en spelare som Wolfsburg jagade inför årets säsong men till slut bestämde sig schweizaren för ytterligare en säsong i Frankfurt. Även Schalke har varit intresserade av lagkaptenen och jag tror att även Schwegler känner att det är dags att ta nästa kliv i karriären.

Andra spelare som har varit på olika klubbars radar är målvakten Trapp, mittbacken Zambrano, ytterbacken Oczipka och mittfältaren Inui. Så utöver tre spelare som jag redan tror är förlorade för Frankfurt så kan det försvinna ytterligare nyckelspelare för klubben.

Med detta i åtanke känner nog Veh att det även är dags för honom själv att lämna. Eftersom att det blir svårt att locka kvar flera namnkunniga spelare i klubben utan spela i Europa samtidigt som det blir svårt att locka till sig lika bra spelare av samma anledning så känner nog Veh att det blir ett tufft jobb att bygga något nytt igen.

Men Veh är inte heller dum nog att veta att det är bra att sitta på ett jobb i Bundesliga, lika väl medveten är att han att hans framgångar förra säsongen med Frankfurt har gjort honom till ett namn för större klubbar i Tyskland och det finns framför allt en som han har kopplats ihop med – Schalke 04.

Schalke har just nu den kritiserade Jens Keller som tränare som inte har lyckats med uppgiften att göra klubben tillräckligt stabil i toppen, trots flera toppnamn i spelartruppen. Keller anses inte ha det det där lilla extra som till exempel en Jürgen Klopp har eller en Thomas Tuchel och därför är det långt ifrån otroligt att han få lämna till sommaren och det är där Veh kommer in i planerna.

För i Schalke finns sportchefen Horst Heldt som redan förra våren försökte locka sin gamle kompanjon från Stuttgart till sin Gelsenkirchen. I Stuttgart rönte Veh och Heldt stora framgångar och vann bland annat oväntat Bundesliga 2007.

Nu finns chansen att återförenas för de båda och Veh är en sådan man som vill vara kvar på den stora europeiska tribunen, något han skulle få vara om han hamnade i Schalke. Annars kan jag inte se några givna klubbval i Tyskland för Veh, utan då får han nog söka sig utomlands vilket jag inte tror han är intresserad av att göra.

Så jag förutspår att vi får se ett klart försvagat Frankfurt till nästa säsong samtidigt som Veh tar över rodret i Schalke till sommaren efter Jens Keller.

Publicerad 2014-03-03 kl 13:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons