Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Schalke ute - Dortmund inne?

Ingen är förvånad över Schalkes uttåg i Champions League idag. Real Madrid var redan innan det första mötet en alldeles för svår motståndare, inte blev det bättre av att hemmamötet slutade 1-6 i spanjorernas favör. Gårdagens match blev en kort raksträcka till kvartsfinalerna, men Schalke gjorde långt i från bort sig på Santiago Bernabeu där matchen slutade med vinst 3-1 till Real Madrid.

Efter matchen intervjuades tränaren Jens Keller av tyska Sky och där fick han frågan vilket lag han såg som bäst: Bayern eller Real? Efter kort betänketid sa Keller att båda lagen var fantastiska, men att Bayern var svårare att möta då man som motståndare får mindre tid med bollen. Nu utvecklade inte Keller mer kring det men det vore helt klart spännande att se dessa två lag ställas mot varandra i en framtida Champions League-final.

För Schalkes del betyder CL-uttåget att laget nu kan lägga fullt fokus på Bundesliga (i DFB-Pokal är laget redan utslagna). Just nu ligger Jens Kellers mannar trea, en poäng bakom Dortmund som innehar andraplatsen och faktum är att det endast är en vecka kvar till Ruhrderbyt som spelas nästa tisdag.

Ett Ruhrderby är alltid, alltid hett och nu tas det ytterligare ett steg då båda lagen slåss om andraplatsen. Det ska bli oerhört spännande att se vad Schalke kan göra på Westfalenstadion mot Dortmund. Jag anar ett fantastiskt derby nästa vecka mellan två lag som båda kommer att göra allt för att få med sig tre poängen och ta kommandot i kampen om andraplatsen.

Ett stort tapp för Schalke är dock att lagkaptenen Benedikt Höwedes gick skadad igår, med trolig muskelbristning. Landslagmannen har redan missat fyra matcher under våren och nu ser det ut som han missar fler vilket är ett rejält avbräck för ett redan skadedrabbat Schalke som utöver Höwedes har Höger, Clemens, Santana, Fuchs, Uchida, Kirchhoff och Aogo på skadelistan. Dessutom är Farfan tveksam inför helgens möte med Braunschweig.

För det andra laget från Ruhrområdet ser det bra mycket bättre ut i Champions League. Dortmund har med en 4-2-seger i ryggen ett riktigt bra utgångsläge inför kvällens retur på Westfalenstadion mot Zenit.

Även om Klopp saknar ett antal nyckelspelare och att Marco Reus tyvärr fick tacka nej till matchen (det var i alla fall det senaste jag hörde), så ser jag inte hur ryssarna ska kunna vända på det här dubbelmötet. I det första mötet syntes det tydligt att Dortmund var vassare och borde egentligen ha vunnit med större siffror.

Jag förväntar mig och tror att vi kommer att få se Dortmund i en kvartsfinal och laget är långt i från oävna där, det visade Dortmund inte minst förra säsongen. Skadeläget gör det dock svårt att förutse hur bra det kan gå och som alltid handlar det om vilket motstånd klubben får.

Men Dortmund är, skadeläget till trots, långt i från en drömmotståndare och det vet topplagen om. Ett Dortmund med ett nästintill fullt manskap är ett fantastiskt lag och medan våren så sakta kryper sig på, så kan också Dortmunds skadebekymmer ljusna en aning, trots att tiden börjar att rinna ut.

Annars kan jag berätta att imorgon bör ett nytt Halbzeit (podcasten med mig och Andreas Holm om tysk fotboll) komma ut på iTunes med mera. Efter månader av misslyckade försök ska vi äntligen sätta oss ned igen och spela in lite snack om tysk fotboll, vilket ska bli jäkligt roligt!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-03-19 kl 10:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons