Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ruhrderbyt är här!

Om man glider in på tvmatchen.nu och ser över vilka matcher som finns att titta på ikväll ser man följande:

20.00 Borussia Dortmund – Schalke 04 (Eurosport)

20.00 Hertha BSC – FC Bayern München (Eurosport 2)

Med andra ord har vi blivit belönade med två matcher så här på tisdagen från Bundesliga av Eurosport och det tackar jag och alla Bundesligaföljare hjärtligt för. Tanken var att Eurosport först skulle sända Hertha-Bayern och sedan visa en repris av Ruhrderbyt. Tack och lov blir det inte så.

Först och främst ska vi också påpeka att Dortmund-Schalke är en betydligt mycket intressantare match än Hertha-Bayern, inte bara sett till dagens tabelläge utan för att det är den överlägset största matchen i Tyskland. Ingen annan match mäter sig, i mitt och många andras tycke, med den. Därför måste jag påpeka att jag var förvånad när jag hörde att Eurosport inte planerade att sända den från start, men lika förvånad som jag var, lika tacksam är jag för att den visas och det direkt. Mycket, mycket bra gjort av Eurosport att korrigera något som hade kunnat bli ett misstag, men som nu bara blir en fantastisk fotbollskväll.

För er där hemma som endast har tillgång till en tv-apparat så är valet klart: ni kollar på huvudkanalen Eurosport och ser Ruhrderbyt. Serietvåan Dortmund (51 poäng) möter serietrean Schalke (50 poäng) i en match som är ett riktigt spektakel. Dessutom utlovar jag en spännande batalj med ett skadedrabbat Dortmund som möter ett Schalke som har fått tillbaka många av sina skadedrabbade spelare. Kan Huntelaar fortsätta i den målform han har haft så är det faktiskt inte otroligt att vi får se en bortaseger, men Dortmund är favoriter på förhand, men inte mycket.

För er som har möjlighet till att se båda matcherna samtidigt (eller ganska zappar en del mellan kanalerna) så kan ni se Bayern ta hem Bundesligatiteln rekordtidigt i Eurosport 2. Även om titelstriden har varit avgjord sedan länge så kommer Bayern vid vinst idag att säkra titeln även på pappret. Motståndet är extremt formsvaga Hertha Berlin som endast har skrapat ihop endast har skrapat ihop 7 av 27 under våren. Herthas tränare Jos Luhukay sa själv att mot Bayern har man ”ungefär tio procents chans att vinna”, så ni förstår att chanserna att Bayern tar hem titeln är ganska stor. Bayern bör vinna, men Hertha stod för höstens kanske starkaste motståndare på Allianz Arena och även om det har gått dåligt under våren så är Hertha inget dåligt lag – Bayern kommer med andra ord att behöva göra en bra insats för att säkra titeln.

I övrigt bjuder kvällen på ytterligare två matcher som inte tv-sänds. Werder Bremen tar emot VfL Wolfsburg och det är två lag som befinner sig i två helt olika situationer i tabellen. Bremen har haft en tuff säsong med den nye tränaren Robin Dutt och har oftast befunnit sig precis ovan den absoluta bottenstriden. Just nu har laget skrapat ihop 29 poäng och har sex poäng ner till nedflyttning. Runt 35 poäng brukar man säga är vad som behövs för att undvika nedflyttning och det tror jag att Bremen klarar, även om jag inför säsongen tippade att de skulle åka ur.

Wolfsburg i sin tur slåss om att nå ut till Europa och ligger just nu på en Europa League-plats (6:a) men har endast tre poäng upp till Bayer Leverkusen som innehar den fjärde och sista Champions League-platsen. Wolfsburg har själva sagt att man jagar Champions League men så som formen har varit under våren har det ingett det förtroende som många hade hoppats på. Vinst och laget är där och slåss, men just nu är jag tveksam på om Die Wölfe når hela vägen in i mål.

Sist men inte minst har vi tabelljumbon Eintracht Braunschweig som har sin absolut sista chans att bita sig fast i striden om att hålla sig kvar. Men för att det ska ske behöver laget en vinst idag och när motståndet heter Mainz (som kan Bayern en rejäl match i helgen) så tror jag tyvärr att det tåget har gått. Mainz jagar även dem en plats ut till Europa och Braunschweig borde vara en delikat måltid för Thomas Tuchels fantastiskt intressanta lagbygge. Jag tror att Mainz vinner och att vi kan räkna bort Braunschweig helt från kampen om överlevnad efter denna kväll.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-03-25 kl 14:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons