Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Summering av deadline day i Tyskland

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Den sista dagen av transferfönstret blev typiskt för Tyskland, tråkigt med andra ord. Överlag är ”deadline day” ingen dag där de tyska lagen gör några större värvningar utan det handlar mest om komplettering. Lite som när du varit på en Ica Maxi och glömt mjölken och då blir tvungen att gå till 7-Eleven, ungefär så känns det tyska transferfönstrets avslutning.

Hamburg gjorde klart med två namn. Föga förvånande efter helgens debacle mot Paderborn då Hamburg förlorade med 3-0 på hemmaplan. Lewis Holtby lånas in från Tottenham med köpoption och talangen Julian Green kommer på lån från Bayern München. Två offensiva värvningar som Hamburg verkligen har varit i behov av. Både Holtby och Green kommer att förstärka offensiven och jag tror att Holtby med sin kreativitet kommer att vara en rejäl tillgång för laget då van der Vaart inte alls är den spelare han en gång var. Bra jobbat av Hamburg mot sluttampen.

Men Hamburg värvade inte bara spelare utan tappade också Milan Badelj som lämnat för Italien och Fiorentina. Det hade länge ryktats om att Badelj skulle lämna men mot slutet har det sett mer och mer osannolikt ut. På den sista dagen blev det dock klart och Dietmar Beiersdorfer sa själv att ”mot slutet gick allting väldigt snabbt”. Med tanke på att Holtby och Green kom in är det inte särskilt förvånande att Badelj försvann ut.

Annons

Hamburg var laget att tala om på sista dagen för talangen Jonathan Tah, som nämns en av de största talangerna i Tyskland på försvarssidan, blev utlånad till Fortuna Düsseldorf som har kommit igång på allvar i 2. Bundesliga. I Düsseldorf kommer Tah få mer speltid och det kommer att gynna hans utveckling på lång sikt.

Paderborn lockade till sig en ny försvarare i Rafa López från Getafe. López är en flexibel försvarare som kan spela på flera positioner. Känslan efter helgen var inte att Paderborn behövde förstärka sin offensiv, men det blir intressant att följa spanjoren i sin nya omgivning.

Philipp Wollscheid, som har varit ryktenas man under sommaren, blev uppsnappad av Mainz som var i stort behov av en försvarare. Wollscheid var given i Nürnberg och var länge ryktad att ta steget in i landslaget, men i Leverkusen stannade utvecklingen av och förra säsongen fick han ytterst lite speltid. Nu blir det alltså spel i Mainz, i ett lag där han kommer att ha mer bärande roll likt den han hade i Nürnberg. Jag tror på den här lånet. Ytterligare en bra affär av en av Bundesligas bättre sportchefer i Christian Heidel.

Annons

Ett annat lån Christian Heidel lyckades med under gårdagen var det av Jonas Hofmann från Borussia Dortmund. Den offensive yttern har stött på tuff konkurrens i Dortmund, något som inte underlättades av Kagawa-värvningen, vilket har gjort hans speltidssituation har sett mycket mörk ut. Mainz tog chansen och lånade in Hofmann som kommer att få mer speltid i Mainz, mycket bra affär även där.

Hertha Berlin lyckades knipa till sig Per-Ciljan Skjelbred. Norrmannen, som var utlånad till Hertha från Hamburg förra säsongen, har inte varit önskad i Hamburg men huvudstadslaget har inte lyckats säkra en deal förrän på den absolut sista dagen. Ingen jättevärvning i mina ögon men Skjelbred breddar truppen, inget snack om den saken.

Och sist men inte minst vill jag nämna Torsten Mattuschka som lämnade Union Berlin för spel i Energie Cottbus. Mattuschka som är en superikon i Union har under den nye tränaren Duwel fått lite med speltid och varit oönskad. Därför var klivet till Cottbus inte särskilt förvånande men ack så sorligt. 3. Bundesliga får dock en ikon i sin serie, alltid något.

Annons

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-09-02 17:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto