Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur min tweet blev en stor nyhet - utan mig

Adam Nilssons Tysklandsblogg

När jag för över ett år sedan slängde iväg följande tweet så blev det genast en succé. Det var och är min överlägset mest retweetade och favoriserade tweet av nästan 10 000.

Då bodde jag i Tyskland och hittade bilden av en ren slump. Jag tror att det kan ha varit igenom den tyska tidningen 11Freunde, men jag är inte helt säker. Jag tog i alla fall tillfället i akt och publicerade den för att intresset för den borde vara större i Sverige än i Tyskland – vilket det var.

Tweet och jag blev bland andra omnämnda av Nyheter24 där jag blev etta på listan över ”veckans bästa och mest uppmärksammande tweets”. Kul grej.

För några dagar sen började den tweet återigen att retweetas och favoriseras på ett sätt som den inte gjort sedan jag släppte den i maj 2013. Vad jag var högst omedveten om var att det var genom SVT:s Johan Kücükslan som fått fart på bilden igen och det genom att benämna den som en ”hybrid mellan Zlatan och Janne Josefsson”. Folk hittade av någon oförunderlig anledning till mig igen, trots att jag inte tweetat den igen.

Annons

Nåväl, tweeten fick tydligen rejält genomslag och hamnade på Expressen och Aftonbladets hemsidor samt att flera utländska sidor (till exempel The Mirror) plockade upp den. Dessutom hörde man av sig till den här journalisten, som visade sig vara bulgar och inte från Ukraina. Kul på alla sätt och vis.

Är jag bitter? Inte alls.

Jag vill vara tydlig med att jag är inte den roligaste, smartaste, den fiffigaste eller den som kommer på allt först. Det är inte jag. Men jag tweetade den här bilden först. Det var garanterat jag. (För att låna något av Henrik Schyffert från hans fantastiska show ”the 90’s”.)

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-09-29 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto