Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bra CL-vecka för Tyskland

Fyra segrar av fyra möjliga – de tyska lagen hade en imponerande vecka i Champions League-spelet och fortsätter att hävda sig ute i Europa. Det samtidigt som landslaget, trots förlust mot Polen och oavgjort mot Irland, behåller platsen som etta på FIFA:s världsranking.

Dortmund tillbaka i gammalt slag

Pressen var stor före matchen mot Galatasaray och lättnaden var än större efter den. Dortmund vann med hela 4-0 i Istanbul och kunde för en sekund pusta ut. Nio poäng av nio möjliga betyder att Dortmund är given gruppetta och är ytterst nära att nå slutspelet. En av skillnaderna i Champions League gentemot Bundesliga är att förväntningarna är lägre. I går hade Dortmund endast 47% av bollinnehavet, att jämföra med de 66% laget hade mot Köln i lördags, vilket leder till att Klopps lag kunde spela ett rakare anfallsspel med mer inriktning på snabba omställningar – något som passar Klopps och Dortmunds fotbollstänk. Det var ett bra resultat som gav Dortmund vind i ryggen. Mot Hannover kommer det att vara en helt annan matchbild och det blir intressant att se hur Klopp kommer att tackla den – för det behövs tre poäng mot Hannover.

Leverkusen imponerade

Jag förväntade mig att Leverkusen skulle få problem mot Zenit på hemmaplan, speciellt eftersom att tyskarna tappat ledning 3-0 till 3-3 på bara 45 minuter mot Stuttgart senast. Men Leverkusen spelade bra och effektivt, gjorde det svårt för Zenit att kunna få ut något av sitt annars effektiva omställningsspel. Det var framför allt försvarsinsatsen som imponerade på mig. Leverkusen hade ett tydligare defensivt tänk och spelarna lyckades omsätta det i praktiken på ett underbart sätt. Tre viktiga poäng för Leverkusen som har en tuff match på lördag mot Schalke i ligan.

Schalke vann – trots sjabbel

Roberto di Matteo fick en drömstart på sitt arbete i Schalke efter att ha vunnit den första matchen mot Hertha Berlin och han fortsatte i den vinnande andan efter 4-3 mot Sporting i Champions League. Schalkade spelade bra mot portugiserna, tog i taktpinnen och ville leda spelet vilket 66% av bollinnehavet vittnade om. Men trots det spelmässiga övertaget hade Schalke svårt att omsätta det i riktigt bra lägen, samtidigt som tyskarna hade svårt att värja sig mot Sportings kontringar. Det slutade 4-3 efter att Schalke fick en helt feldömd straff i slutminuterna. Resultatet i sig var inte orättvist, men Schalke borde ha avgjort matchen redan tidigare och borde inte ha släppt upp portugiserna till 3-3 efter att Schalke haft ledningen med 3-1.

Bayern visade mästartakter

Vissa ville jämföra det med Tysklands semifinalseger mot Brasilien. Jag ville inte dra det lika långt men visst betydde Bayern Münchens 7-1 mot Roma något litet extra. Jag hade förutspått en tuff match mot ett Rom i storform, men Bayern vara inte bara ett nummer bättre – utan massvis med nummer. I första halvlek gick allt Bayerns väg och känslan var att hur Bayern än gjorde så skulle det i slutändan i mål. Som vanligt trappades intensiteten i Bayern av i andra halvlek med till slut blev det 7-1, ett resultat som på många sätt är historiskt men som inte är lika definierande för tysk fotboll som Bayerns segrar mot Barcelona för två år sedan.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-10-23 kl 14:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons