Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fortsatt fantastiska resultat för tyska lagen

Det var inte bara i Champions League som de tyska lagen vann sina matcher, utan även i Europa League lyckades Mönchengladbach och Wolfsburg upprepa bedriften. Sex vinster av sex möjliga i Europaspelet för Tyskland – en otrolig bedrift som visar att tysk fotboll mer och mer börjar bli en kvalitetsstämpel.

Mönchengladbach körde över Limassol

Sviten fortsatte för Mönchengladbach som igår vann med hela 5-0 mot Apollon Limassol. Det var aldrig något snack om saken utan Lucien Favres lag, som inledde med båda svenskarna Hrgota och Wendt från start, tog tag i taktpinnen direkt och släppte den inte på 90 minuter. Hela 68% av bollinnehavet hade Gladbach vilket vittnade om det spelmässiga övertaget i matchen. När Gladbach dessutom inte släppte till något defensivt (Limassol hade endast skott på mål) så var det ren eriksgata för tyskarna som till slut bärgade sin första seger i årets Europa League vilket placerade Gladbach på andraplats i gruppen. Och kul att Hrgota fick göra en balja och Wendt låg bakom den första. Sviten? Ja, Gladbach har nu gått 14 matcher utan förlust, något som inte skett sedan säsongen 1970/1971 då man under den legendariske tränaren Hennes klarade av hela 17 matcher utan förlust. Det året gick Gladbach sedan och vann Bundesliga, ett litet omen för framtiden.

Wolfsburg vann i Ryssland

Svårare hade Wolfsburg det i Ryssland mot ett FK Krasnodar med svenskbekantingar som Wanderson och Ari samt den svenske landslagsbacken Granqvist. Och Granqvist var mannen i händelsernas centrum med ett självmål och ett mål i rätt nät. Wolfsburg hade, likt tidigare matchen i Europa League, oerhört svårt att hitta rätt balans. Framför allt var det defensivt som problemen dök upp under matchens inledning där Krasnodar nog borde ha tagit ledningen. Men efter Granqvists självmål i den 35:e minuten och en halvtidspaus där Hecking fick ordning på sitt lag så var det inte något snack längre. Wolfsburg var dominerande i den andra halvleken och förtjänade att vinna med 4-2 till slut. Likt Mönchengladbach var det Wolfsburg första seger i årets Europa League vilket för upp vargarna på andraplats i den jämna grupp H.

Texter på engelska

I hopp om att nå en något större publik och att utmana mig själv så har jag inlett att börja skriva artiklar på bundesligafanatic.com. Den första handlar om Mönchengladbach och deras vassa lagbygge. Det betyder i stort sett ingenting för er som läser denna blogg då jag kommer att fortsätta skriva här, men självklart vore det kul om ni ville läsa det jag skriver på engelska också!

Start på Bundesligahelgen ikväll

Ikväll drar Bundesligahelgen igång med Bremen mot Köln där det är en riktig måstematch för hemmalaget Bremen. Seriens överlägset sämsta lag hittills är i stort behov av poäng. Inte minst tränaren Robin Dutt sitter löst till och ryktena om att han kommer att få lämna vid en förlust har intensifierats under de senaste dagarna. Bland tänkbara ersättare nämns bland andra Andreas Herzog, Huub Stevens och Bruno Labbadia. Inget namn får mig att hoppa till extra men visst vore det kul med ett ”nytt” namn och österrikaren Herzog känns då klart hetast.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-10-24 kl 13:42

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons