Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bayern vidare, Schalke går mot rysarslut

Bayern München säkrade gruppsegern med hjälp av bland annat Pontus Wernbloom samtidigt som Schalke får se fram emot två riktiga rysarmatcher när gruppspelet av Champions League ska avgöras.

Bayern vidare som gruppetta

Vi börjar i dur och det är att Bayern efter sin vinst med 2-0 mot Roma är klara för slutspelet och det som gruppsegrare. Därmed kan Bayern spela helt utan nerv i returerna mot CSKA Moskva och Manchester City som är de resterande två matcherna.

Sin vana trogna hade Bayern ett enormt stort bollinnehav mot Roma och var det dominerade laget i matchen. Det tog dock lite tid innan Bayern hittade nätet. Först i den 38:e minuten slog Ribéry till med 1-0. Mario Götze satte 2-0 i andra halvlek och fastställde därmed slutresultatet.

För David Alaba slutade dock matchen med en skada och österrikaren räknas vara borta i drygt 2-3 månader. Det är ett avbräck som kommer att svida, men eftersom att Bayern redan är klara är det inte lika avgörande som det faktiskt hade kunnat vara.

Det skulle kunna betyda att Sebastian Rode eller Pierre-Emil Höjbjerg kommer att få möjligheten till mer speltid. Möjligtvis att Guardiola gör en rockad i försvaret, men samtidigt är det just där som minst antal spelare finns att rotera på.

Det blir intressant att se hur Guardiola löser det pusslet.

Schalke med rysarmatcher

Schalke hade kunnat skaffa sig en bra utgångsposition men misslyckades med det trots att laget tog ledningen med 1-0 mot Sporting i Lissabon. Portugiserna hann kvittera innan halvtid och i andra halvlek var dem klart effektivare än Schalke och Sporting gick till slut hem med segern. Matchen slutade 4-2.

Tyvärr för Schalkes del blottade sig en hel del försvarsbekymmer. Spelare står fel och hamnar efter vilket Sporting utnyttjade med dödlig precision. Trots di Matteos försök att just förstärka det defensiva spelet finns det alltså fortfarande en del att jobba på i det fallet.

Trots förlusten så har Schalke just nu andraplatsen, endast en poäng före just Sporting och två poäng före Maribor. De två kvarvarande matcherna mot Chelsea och Maribor kommer alltså att vara extremt viktiga matcher. Framför allt kan det bli en riktigt rysare i den sista matchen mot Maribor.

Det är svårt att räkna med tre poäng mot Chelsea, som visserligen tappade poäng mot Maribor, trots att det är på hemmaplan som Schalke får nog förlita sig på att Chelsea gör sitt jobb och vinner mot Sporting samtidigt som Schalke slår Maribor – vilket bevisligen inte är en enkel uppgift.

Roberto di Matteo har fortfarande en hel del att jobba på med andra ord.

Europa League med Wolfsburg och Mönchengladbach

Ikväll är det så Europa League där Wolfsburg tar emot Krasnodar på Volkswagenarena samtidigt som Mönchengladbach ställs mot Apollon Limassol på Cypern. Det finns goda chanser för tyska segrar och vi håller tummarna för att det blir så. För första gången på länge känns de tyska lagen i Europa League riktigt heta, vilket är bra för tysk fotboll och koefficienten!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-11-06 kl 12:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons