Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dortmund kan vinna

Twitter: @atnilsson

”Vi vill vinna gruppen”, sa en tvärsäker Jürgen Klopp på presskonferensen inför matchen mot Arsenal. I Champions League vet tränaren att hans lag har visat upp en helt annan sida – den rätta sidan – och nu handlar det om att avgöra gruppen i matchen på Emirates Stadium mot Arsenal.

Efter helgens 2-2-match mot Paderborn var det inte resultatet som var Klopps största bekymmer, utan att Marco Reus återigen åkt på en allvarlig skada. Det säger inte lite om situationen. Nykomligen Paderborn, som i många fall beskrivs som Dortmunds b-lag, hade vänt underläge 0-2 till 2-2 under den andra halvleken och efter det att Marco Reus gått av skadad. För många tränare hade besvikelsen över ett sådant tapp varit den största besvikelsen, men inte för Klopp.

Det går inte att förklara hur mycket Marco Reus har betyder för Borussia Dortmund. I 7 av de 11 matcherna som Reus har spelat i år har han stått för antingen en assist och/eller ett mål. För Dortmunds anfallsspel är hans konstanta rörelse en essentiell del. Utan Reus blir Dortmunds anfallsspel mer statiskt och anfallskombinationer minskar avsevärt. Med Reus kan man spela såväl bollinnehavsfotboll som kontringsfotboll och det finns få andra spelare i världen som har den mångsidighet som Reus har. Varken Kagawa, Mkhitaryan eller Aubameyang besitter dessa kvalitéer och därför finns det ingen given ersättare rent taktiskt för Klopp.

Men även om Reus saknas så ser jag goda möjligheter för Dortmund att vinna ikväll. För i Champions League har Dortmund visat upp ett helt annat ansikte än i Bundesliga. Mycket beroende på att Dortmund inte behöver vara bollförande och inte har samma tryck på sig som i den inhemska ligan. Förväntningarna är höga, men inte i närheten av lika höga som i Bundesliga.

Klopp påpekade att Shinji Kagawa ser ut att vara tillbaka i form, dessutom har Aubameyang i Champions League visat upp vilken oerhörd potential han besitter. Men den spelare som Klopp på allvar behöver få igång är målskytten Ciro Immobile. Italienaren är hittills en floppvärvning och har inte alls hittat rätt i Tyskland. Visst, han behöver tid för att anpassa sig men jag ser inte att han går i rätt riktning ännu.

Utöver det saknar Arsenal flertalet nyckelspelare och ser oerhört försvagade ut. Helgens match mot Manchester United gav inte känslan av ett lag som är i form och har självförtroende, utan såg oerhört naivt och passivt ut. Arsenal kommer förväntningarna att attackera från sina egna supportrar och jag tror att det kommer att passa Dortmund och Klopp alldeles utmärkt.

  • Bayerns förlust mot Manchester City igår var hedersam. Med en man mindre i 70 minuter var Bayern under stora delar det bättre laget och hade det inte varit för en viss Sergio Aguero, och ett ovanligt vasst matchcoachande av Pellegrini, så hade Bayern åkt ifrån Etihad med tre poäng. Guardiola var inte alltför nedslagen efter matchen utan hyllade sitt lags insats.
  • Roberto di Matteo fick inte ett särskilt kärt återseende med Chelsea. Förlusten hemma på Veltins-Arena med 5-0 var en absolut mardröm och italienaren fick mycket kritik av både media och fans. Även den före detta spelaren Jermaine Jones delade ut en känga på Twitter till sportchefen Horst Heldt: ”Jag säger bara ’Horst Heldt’…vem ska du skylla på nu? Det är synd att någon kan förstöra en klubb så här.”
  • Leverkusen har goda möjligheter att säkra avancemang till slutspelet om laget slår Monaco idag på hemmaplan. Jag ser Leverkusen som stora favoriter och tror att laget har hittat rätt efter segern mot Hannover i helgen. Stefan Kießling nätade återigen och kan förhoppningsvis bygga vidare på det. Borta mot Monaco slarvade tyskarna bort segern, jag tror inte att det kommer att hända idag.
  • Efter en första framgångsrik bettinghelg har jag fastnat för det hela. Igår satte jag att det skulle bli mer en 2.5 mål mellan Bate och Porto. Ja, jag är ingen van spelare men det är banne mig roligt. Idag tror jag på mycket mål i Arsenal-Dortmund (över 3.5), Leverkusen-Monaco (över 2-5 på Leverkusen) och Atletico-Olympiakos (över 3.5).
Publicerad 2014-11-26 kl 11:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons