Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Paderborns höst: plus och minus

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Den oväntade nykomlingen Paderborn inledde hösten starkt men mot slutet tappade laget formen och återfinns på våren på 10:e plats, endast fyra poäng ovan nedflyttningsplatserna.

Höstens tre plus

André Breitenreiter

Den unge och orutinerade tränaren Breitenreiter har överraskat alla under hösten. Med ett Paderborn som alla tippat i den absoluta botten har tränaren med smarta taktiska drag fått Paderborn att vinna otaliga poäng under hösten. Paderborn har haft få rejäla dalar men har inte heller haft höga toppar, utan det är med en jämn medelväg som Breitenreiter fört Paderborn framåt och det framgångsrikt.

Annons

Uwe Hünemeier

Lagkaptenen och mittbacken Hünemeier har varit en stabil mittpelare i Paderborns lagbygge. Trots erfarenhet från Borussia Dortmund och Energie Cottbus har mittbacken först nu tagit steget till att vara en stabil mittback på högsta nivå. Jag har imponerats av Hünemeiers lugna försvarsspel och hans sätt att vara en förebild för övriga lagkamrater. Förhoppningsvis kan han fortsätta på den inslagna vägen under våren.

Laget – inte jaget

Jag har oerhört svårt för att inte bli klyschig, det är jag medveten om. Men det är helt enkelt så att i Padeborn härskar en enorm laganda som gör att laget inte bryts ned enkelt. Trots taffliga förutsättningar och med ett lag som består av många olika karaktärer så är det gruppen som helhet som är styrkan, inte individen, och det har synts under hösten.

Annons

Höstens tre minus

Anfallarna

Elias Kachunga, Marvin Ducksch, Stefan Kutschke och Mahir Saglik är de fyra namnen som ska föra skutan framåt för Paderborns del. Efter Kachungas intressanta start där han gjorde ett par mål har målskyttet avstannat och han noterats för fem mål under hösten vilket han är i topp med i laget. Den siffran hade kunnat vara högre och Paderborn hade haft nytta av en riktigt vass målskytt.

Avslutningen

Paderborn vann inte en enda match under de sista sju omgångarna. Det blev fyra oavgjorda och tre förluster på dessa matcher vilket gjorde att Paderborn sjönk från sjundeplats till tionde. Dessutom betyder det att laget endast har fyra poäng ned till nedflyttningsplatserna vilket kan bli knapert under våren då Paderborn fortsatt lär få det tufft.

Första halvlek

Med endast fem gjorda mål i första halvlek är Paderborn tillsammans med Hamburg och Stuttgart sämst i Bundesliga. Därtill har laget släppt in 14 mål under första fyrtiofem vilket har gjort att utgångsläget inför andra halvlek ofta har varit tufft. Det är något man behöver få kontroll på inför våren.

Annons

Om jag fick ge Paderborn en julklapp skulle det vara…

…en målskytt

Precis som jag skrev om Köln häromdagen så saknar Paderborn en riktig målskytt. Som tidigare nämnt är Kachunga inte rätt man för jobbet och jag tror att Paderborn hade mått väldigt bra av att ha en kille som kunde sätta ”sina baljor” varje säsong.

Publicerad 2015-01-20 09:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto