Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fyra BL-lag vidare till kvartsfinal av DFB-Pokal

Twitter: @atnilsson

Det blev inte några stora skrällar i tisdagens matcher av DFB-Pokal. Från alla de fyra åttondelsfinalerna gick lag från Bundesliga vidare och det inte mycket som talar för att det kommer att finnas annat än Bundesligalag kvar när kvartsfinalerna lottas.

Det enda laget som var nära att på riktigt kunna skrälla mot ett Bundesligalag var FC Kaiserslautern. Kaiserslautern tog Leverkusen till förlängning men väl där var bortalaget för starka. Hakan Calhanoglu satte en frispark och Stefan Kießling fastställde sedan slutresultatet till 2-0 för bortalaget Leverkusen.

Dortmund bortaslog Dynamo Dresden men det skapades en oro bland supportrarna när Marco Reus lämnade matchen i den 24:e minuten. Ciro Immobile stod för Dortmunds båda mål i en oinspirerad match från Bundesligalaget som helt rättvist vann med 2-0.

Hoffenheim åkte till Aalen för sin åttonsdelsfinal och även den – det börjar bli ett tema nu – slutade 2-0. Eugen Polanski gav Hoffenheim ledigt i den första halvleken och Kevin Volland gjorde Hoffenheims andra i den andra halvleken.

I den på förhand jämnaste matchen för kvällen mellan Bundesligalagen Freiburg och Köln var det hemmalaget Freiburg som höll i taktpinnen. Köln bjöd på ett självmål tidigt och Freiburg utökade sedan ledningen till 2-0 genom Darida. Hemmalaget missade en straff och Köln skapade lite stress i slutet när vinternyförvärvet Deyverson reducerade i den 89:e minuten. Freiburgs seger var dock aldrig riktigt hotad.

Vidare till kvartsfinal: Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, TSG Hoffenheim och SC Freiburg.

Fyra matcher återstår av åttondelsfinalerna i DFB-Pokal och alla spelas imorgon. Den mest intressanta matchen i mitt tycke är den mellan RB Leipzig och Wolfsburg där 2. Bundesliga-laget har fördel av hemmaplan. Wolfsburg är favoriter men kanske kan Leipzig skrälla. I övrigt ser det ut att bli idel Bundesligalag som går vidare till kvartsfinalerna.

Morgondagens matcher:

Arminia Bielefeld – Werder Bremen

RB Leipzig – VfL Wolfsburg

Bayern München – Eintracht Braunschweig

Kickers Offenbach – Borussia Mönchengladbach

Lottningen till kvartsfinalerna sker på söndag, klockan 18.00.

Publicerad 2015-03-03 kl 22:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons