Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Är Dantes tid i Bayern förbi?

Twitter: @atnilsson

Guardiola har inte gjort sig ett namn för att ändra tidigt i matcherna under sin period i Bayern. Senast mot Hannover ändrade han dock på det när Dante fick lämna planen i den 32:a minuten. Frågan är om den brasilianske mittbacken har någon framtid hos mesta mästarna.

Vid oavgjort 1-1 bestämde sig tränaren Pep Guardiola för att byta ut Dante för att få in Robert Lewandowski offensivt. Dante hade inte haft någon fantastiskt match . Det är däremot inte varje dag som en spelare blir utbytt redan i den första halvleken när spelaren i sig inte är skadad eller för att någon annan har blivit utvisad eller liknande.

Dante har dock fått se sin status devalveras sedan Guardiolas intåg som tränare. Under Jupp Heynckes era åtnjöt Dante högsta förtroende och hans första säsong i Bayern var bra. Han var tekniskt skicklig, passade bra in i det spel som Heynckes förordade och var ohotad på sin position bredvid Boateng i mittlåset.

Under Guardiolas bollinnehavsbaserade fotboll har Dante dock fått se sig längre ned på stegen av mittbackar. Jerome Boateng har varit det givna förstavalet. Javi Martinez hade gått före Dante om han inte varit skadad och nyförvärvet för säsongen Mehdi Benatia har också gått före i många fall.

Även den återvändande Holger Badstuber har gått före Dante. Den brasilianske mittbacken har därmed fått se sig själv som tredjeval i backlinjen under säsongen och hade det inte varit för Martinez skada så hade Dante troligtvis varit femtevalet.

Problemet för Dante har varit att han ofta stått för enkla misstag i försvaret. Han har inte riktigt kunna anpassa sig till den bollförande fotboll som Guardiola har förespråkat och har i många fall sett helt felplacerad ut i försvaret. Hans brist på speltid har dessutom bekräftat att Guardiola inte håller om alltför högt.

De tidiga bytet mot Hannover bekräftar bilden av att Dante inte har någon framtid i Bayern, åtminstone så länge Guardiola är vid rodret. Efter matchen förklarade Guardiola han inte vanligtvis gör sådana tidiga byten, men att han inte var nöjd med vad han såg. Den spanske tränaren har inte haft något större förtroende för brassen och det var inte till Dantes fördel att han gjorde ett dåligt VM.

Dagarna ser ut att vara räknade för Dante i München och efter hans första framgångsrika säsong i Bayern har han inte lyckats nå upp till samma nivå. Guardiola är inte nöjd med honom och brassen lär inte vilja sitta på bänken under sina sista år av karriären.

Nu ryktas det om att Mönchengladbach, klubben som brassen lämnade för Bayern,  vill ha tillbaka Dante. Det vore ett logiskt steg för Dante. Mittbacken hade en bra tid i Mönchengladbach och det var där han slog igenom på allvar. Han skulle fortsatt få spela ute i Europa och Mönchengladbach har ambitionen att nå till finrummet och Champions League. Jag tror att han skulle kunna göra bra ifrån sig, för några bra år har Dante kvar ändå.

Publicerad 2015-03-09 kl 15:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons