Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tyskland vann utan att glänsa

Twitter: @atnilsson

Det låg ett uns av nervositet inför kvällens EM-kvalmatch mot Georgien i det tyska läget. Avsaknaden av en renodlad anfallare syntes men Jogi Löws Tyskland vann med 2-0 och tog ett viktigt steg mot EM i Frankrike.

Efter veckans träningsmatch mot Australien som slutade 2-2 var det ett inte helt tryggt Tyskland som åkte till Georgien för att vinna hem tre viktiga poäng. Vänskapsmatchen hade inte gett de svaren som Tyskland och Löw hade hoppats på.

Det blev dock som väntat seger för Tyskland i Georgien. Med Mario Götze från start som en falsk nia och en återgång till den bekväma 4-2-3-1-uppställningen som Tyskland vann VM med kunde Tyskland vinna matchen med 2-0 efter mål av Marco Reus och Thomas Müller.

Tyskland var överlägsna men övertygade inte i Georgien. Det var en helt okej insats av ett landslag som verkligen behövde tre poäng, men jag hade nog förväntat mig mer av Löws lag rent spelmässigt. För ofta saknades det lilla extra.

Den offensiva trion bakom Götze som bestod av Reus, Müller och Özil lyckades inte luckra upp det lågt stående georgiska försvaret. Det påminde stundtals om de bekymmer som Dortmund haft under säsongen när de ställts mot lag som haft samma defensiva tänk som Georgien hade idag. Den där sista nyckelpassen saknades i viktiga sekvenser.

Löw fick däremot ingen riktig bekräftelse på att Götze som falsk nia på allvar kan vara ett alternativ för framtiden. Förbundskaptenen hade nog hoppats på ett fler mål framåt men är nog nöjd med att nollan hölls bakåt. Defensivt var tyskarna säkra matchen igenom.

Nu får förbundskaptenen fortsatt leta efter rätt uppställning och rätt människor. Är det en frisk Mario Gomez som behövs längst fram på toppen eller kan det bli en Max Kruse som i slutändan får chansen? Eller är det så att man testar Thomas Müller längst fram?

Varken Jonas Hector eller Sebastian Rudy känns som ytterbackar som ska spela för ett landslag som vill vinna EM. Det handlar egentligen inte om att någon av spelarna var särskilt dåliga, men ingen av dem var riktigt övertygande i en match där de hade chansen att vara det.

Känslan man får är att Löw fortfarande fumlar efter rätt lösning, rätt idé för framtiden. Han vill utveckla laget ytterligare ett steg men att gamlingarna Mertesacker, Klose och Lahm lämnat större luckor än vad många hade trott råder det inga tvivel om.

För det finns just nu ingen riktig trygghet i laget. Lagkapten Bastian Schweinsteiger var tillbaka i landslaget för första gången sedan han blev tilldelad bindeln efter sommarens VM och andra viktiga pelare i truppen som Mats Hummels och Sami Khedira har inte riktigt tagit det ansvar som många hade förväntat sig.

I slutändan var det dock tre poäng som behövdes och det ordnade Tyskland om än utan att bjuda på ett målkalas. Det var en seger som Löw och Tyskland hade räknat med och framför allt var de livsviktiga i jakten på gruppledaren Polen.

Publicerad 2015-03-30 kl 16:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons