Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Årets lag i Bundesliga

Twitter: @atnilsson

Veckor efter att Bundesliga är slut är det dags för att kora årets elva i Bundesliga enligt Bundesligabloggen (aka jag). Valet har varit långt ifrån enkel. På vissa positioner fanns det få alternativ, på andra fanns det massvis. I slutändan är jag dock nöjd över att ha fått ihop ett lag som jag själv tror skulle göra väldigt bra ifrån sig i den europeiska fotbollen.

Årets lag:

Sommer

Vieirinha-Boateng-Wimmer-Wendt

Castro-Stindl

Robben-De Bruyne-Bellarabi

Meier

Målvakt: Yann Sommer, Borussia Mönchengladbach

Det var ingen tacksam uppgift att ersätta Marc-André ter Stegen. Den schweiziske målvakten Yann Sommer kom från Basel till Borussia Mönchengladbach för att göra det och som han lyckades. Debutsäsongen i Bundesliga var en riktig kanonsäsong för Sommer. Med 15 hållna nollor på 34 matcher och ett snitt på ett insläppt mål per match var han en av de stora anledningarna till varför Mönchengladbach spelar i Champions League nästa säsong.

Högerback: Vieirinha, VfL Wolfsburg

Den portugiske ytterbacken har precis som Wolfsburg haft en strålande säsong. Portugisen var nog inte tänkt som förstavalet, men i Sebastian Jungs frånvaro har Vieirinha växt fram till en av ligans bästa ytterbackar. Defensiven är inte portugisens starka sida, utan det är hans offensiva sida som har varit den stora styrkan. Det kändes inte som om det fanns jättemånga att välja på när det kommer till högerbacksplatsen, men Vieirinha förtjänar platsen i årets elva.

Mittback: Jerome Boateng, Bayern München

Den tyske landslagsbacken har under hans säsonger i Bayern gått från klarhet till klarhet. I början var han en oslipad diamant, idag är han en av världens absoluta bästa mittbackar. Rollen som mittback i Bayern är inte helt enkelt även om Bayern oftast dominerar sina matcher. Utan Boateng hade dock Bayerns försvar inte varit så stabilt som det har varit och att Bayern bygger sitt försvarsspel och sin framtid runt honom råder inga tvivel om.

Mittback: Kevin Wimmer, FC Köln

Som nykomling är det långt ifrån enkelt att anpassa sig till den nya nivån, men Köln gjorde det bra under säsongen och klarade sig utan problem kvar i Bundesliga. En av anledningarna var den fantastiska defensiv som tränaren Peter Stöger fått till. Den bäst presterande spelaren av alla i Kölns försvar var österrikaren Kevin Wimmer. Den spelskicklige mittbacken hade en otrolig säsong och stod sällan för en dålig insats. Inte konstigt att Tottenham ryckte honom innan några andra storklubbar fick nys om hans kvalitet.

Vänsterback: Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach

Hösten var inte särskilt speciell för Wendt, men under våren stod Oscar för sina bästa insatser under sin tid i Tyskland. Precis som hans lag Mönchengladbach var Wendt riktigt vass under våren och det som framför allt gjorde hans vår fulländad var att hans defensiva spel hittade ytterligare en dimension. Oscar är en modern ytterback som följer med upp i anfallen, kan slå avgörande krossbollar men även avsluta på egen hand. Under våren visade Wendt också upp att han kan stänga sin vänsterkant mot riktigt kvalitativa motståndare och han förtjänar en plats i årets elva.

Central mittfältare: Gonzalo Castro, Bayer 04 Leverkusen

I Leverkusen är det ofta att man kollar på deras offensiv och hittar riktigt vassa spelare. Men en spelare som verkligen har stått ut i Leverkusen i år är Gonzalo Castro. Den allsidige fotbollsspelaren (han har spelat på alla tänkbara positioner utom målvakt) har haft en strålande säsong och har ofta flugit undan radarn när de kommit till beröm. Han har varit en av Leverkusens viktigaste kugge under säsongen och det svider för klubben att förlora honom till Dortmund den kommande säsongen.

Central mittfältare: Lars Stindl, Hannover 96

En av mina absoluta favoritspelare i Bundesliga är Lars Stindl. Hannovers lagkapten är en spelare som kan hålla till ute på högerkanten, spela som ”tia”, ”åtta” och ”sexa” på det centrala mittfältet och gör sällan dåliga insatser. Utan Stindl hade Hannover med stor sannolikhet åkt ur Bundesliga. Han har bistått med viktiga mål och assists och verkligen växt in i rollen som lagkapten. Det blir spännande att se hur han kommer att utvecklas i Mönchengladbach den kommande säsongen. I mitt lag är Stindl given efter hans strålande säsong.

Högerytter: Arjen Robben, Bayern München

När Pep Guardiola skrev på för Bayern var det många som undrade vad som skulle ske med Arjen Robben. Många var tveksamma till om han skulle passa in i Guardiolas spel, kritikerna fick fel. Robben har under Guardiola blivit än bättre som fotbollsspelare och så länge han höll sig frisk under säsongen var han Bundesligas bästa fotbollsspelare. Robben är lika målfarlig som förut men har blivit en lagspelare. Om holländaren får en hel säsong utan skador bör han ligga bra till för Ballon d’Or. Så pass bra är han nuförtiden.

Offensiv mittfältare: Kevin De Bruyne, VfL Wolfsburg

Framröstad till säsongens bästa spelare av Bundesligaspelarna själva blev belgaren Kevin De Bruyne. Kreatören har haft en strålande säsong i Bundesliga, han slog assistrekordet men stod även för tio fullträffar själv. De Bruynes framfart har väckt intresset hos alla toppklubbar i Europa och Wolfsburg får skatta sig lyckliga att han blir kvar i klubben ytterligare en säsong. De Bruyne är given i årets lag och förhoppningsvis fortsätter han att briljera kommande säsong, för det är en fröjd för ögat att se en sådan spelare i form.

Vänsterytter: Karim Bellarabi, Bayer 04 Leverkusen

Jag vet, Bellarabi håller till ute på högerkanten men i den här elvan får han hålla till på vänsterkanten. Bellarabi var långt ifrån given i Leverkusen inför säsongen. Han var bra under sitt år som utlånad till Braunschweig men det ryktades om att Leverkusen ville göra sig av med yttermittfältaren. Han fick en vecka på att imponera under försäsongen och det gjorde han. Under säsongen har Bellarabi fått debutera i a-landslaget och har ryktats vara på väg till flera storklubbar. Ett av säsongens största genombrott tillskrivs Bellarabi som hör hemma i denna elva.

Anfallare: Alexander Meier, Eintracht Frankfurt

Skyttekungen Alexander Meier får självklart rollen som anfallare i årets elva. Den 32-årige anfallaren har varit som pånyttfödd under årets säsong. Med sin storlek är han ett ständigt hot i straffområdet när inläggen dyker upp. Samtidigt är han en rörlig anfallare som även rör sig utanför straffområdet. Meier har varit en av de stora anledningarna till Frankfurts framskjutna placering under säsongen och hade det inte varit för att han råkade ut för en skada under slutskedet av säsongen hade han säkerligen nått över 20 mål. En värdig skyttekung som verkligen har imponerat under säsongen.

Tränare: Markus Weinzierl, FC Augsburg

Det börjar nästan bli lite tjatigt men Markus Weinzierl imponerar säsong efter säsong i Augsburg. Augsburg är en klubb som jobbar med väldigt små resurser och utifrån det gör Weinzierl ett fantastiskt jobb. Det är ingen namnkunnigt lag Augsburg, men Weinzierl får ut det mesta av det material han har och jag har svårt att se att någon annan tränare skulle kunna göra det bättre. Augsburg slutade femma i år vilket är helt otroligt då lag som Dortmund, Schalke och Bremen fanns bakom. Weinzierl stannar Augsburg trogen men jag är helt övertygad om att han förr eller senare kommer att ta över en av de större klubbarna i Tyskland, det är han ämnad för.

Publicerad 2015-06-09 kl 12:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons