Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sommarens 10 bästa värvningar

Twitter: @atnilsson

Denna lista är högst personligt utvald utifrån massvis av kriterier (erfarenhet, prislapp, klubbnivå etcetera). Transfersummorna är tagna från Transfermarkt.de.

1. Lars Stindl (Hannover 96 -> Borussia Mönchengladbach, €3 miljoner)

Det var med tårar i ögonen som Lars Stindl tackade av supportrarna på HDI-Arena efter att Hannover klarat kontraktet för den kommande Bundesligasäsongen i den sista omgången. Lagkaptenen Stindl har varit klubbens nyckelspelare under flera säsonger men bestämde sig under våren för att han skulle lämna klubben. Mönchengladbach drog till slut det längsta strået och värvade mittfältaren som endast kostar tre miljoner euro tack vare en klausul i kontraktet. Stindl är en perfekt värvning för Mönchengladbach och är användbar i många olika roller på mittfältet. Jag tror att han kommer att ta ytterligare kliv i sin nya omgivning.

2. Roman Bürki (SC Freiburg -> Borussia Dortmund, €3,5 miljoner)

Inför förra säsongen pratades det mycket om de schweiziska målvakterna i Bundesliga. Främst Yann Sommer stod ut, men Roman Bürki visade sig bli en av säsongens bästa nyförvärv. Tänkt att ersätta Oliver Baumann så var Bürki en av anledningarna till att Freiburg tog poäng i många viktiga matcher. Visserligen fick Freiburg lämna Bundesliga men inte var det på grund av Bürki, målvakten storspelade under hela säsongen och det var inga tvivel om att han skulle lämna Freiburg när det blev klart att klubben skulle spela i 2. Bundesliga. Dortmund drog det längsta strået och jag är övertygad om att Bürki kommer att bli förstemålvakt i sin nya klubb. En riktigt bra målvakt som kommer att stärka upp en position där Dortmund hade det svårt under förra säsongen.

3. Emir Spahic (Kontraktslös -> Hamburger SV, gratis)

Ett av de största problemen i Hamburg under förra säsongen var försvarsspelet. Ingen av mittbackarna övertygade och klubben kände därför ett stort behov av att få in ett bra namn på den positionen till den här säsongen. I Emir Spahic hittade klubben en etablerad mittback som sin ålder till trots håller hög nivå fortfarande. Spahic kommer med sin erfarenhet att tillföra ett lugn i Hamburgs backlinje och har ledaregenskaper för att leda sina kamrater på planen. Spahic må inte vara särskilt ung, men jag är inte orolig för att det ska vara några problem när Hamburg siktar på att nå en klart bättre position än förra säsongen.

4. Vladimir Darida (SC Freiburg -> Hertha Berlin, €3,8 miljoner)

En klubb som i mina ögon inte har varit särskilt starka på transfermarknaden under de senaste åren är huvudstadslaget Hertha Berlin. Den här sommaren tycker jag dock att det verkar finnas en tydlig tanke och idé med värvningarna. I Vladimir Darida har klubben hittat en riktigt bra mittfältare som etablerade sig på Freiburgs mittfält förra säsongen och i match efter match visade upp sina starka egenskaper. I Hertha kommer Darida att komma till en klubb som visserligen står med i rampljuset än Freiburg, men också till en klubb som har högre ambitioner och det tror jag kommer passa honom. Darida var bra förra säsongen men jag tror att han kommer att vara ännu bättre i år och på sikt är han i mina ögon en spelare som kan nå ännu högre upp och spela för de absoluta toppklubbarna i Tyskland.

5. Fabian Frei (FC Basel -> FSV Mainz 05, €3,6 miljoner)

Redan innan det blev klart att Johannes Geis skulle lämna Mainz hade klubben hittat en ersättare. Den schweiziske mittfältaren Fabian Frei var spelaren som klubben sökte och i honom får Mainz en spelare som har erfarenhet från spel ute i Europa och i landslag. Mainz är långt ifrån den mest ärorika eller den mest attraherande klubben i Tyskland, men lyckades trots det locka till sig Frei för en bra summa. Frei påminner om Geis i spelsättet, men är inte en karbonkopia, och jag tror att Mainz har gjort sig ett fynd i mittfältaren. Frei har massvis med erfarenhet som laget kan ta del av och tränaren Martin Schmidt hade honom som förstaval. Frei hade mycket väl kunnat representera en större klubb än Mainz i Bundesliga, därför ser jag honom som en riktigt bra värvning för klubben.

6. Emiliano Insua (Kontraktslös -> VfB Stuttgart, gratis)

Ett av Alexander Zornigers första mål som tränare i Stuttgart var att få in en ny vänsterback. I Timo Baumgartl såg Zorniger framtiden, i Antonio Rüdiger en etablerad försvarare och för att förbättra backlinjen behövde Zorniger åtminstone ytterligare ett alternativ. I Emiliano Insua har man fått in det alternativet. Insua löstes från sitt kontrakt i Atlético de Madrid och bestämde sig för sydvästra Tyskland. Förra säsongen spelade Insua i Rayo Vallecano och har erfarenhet från spel i några av högstaligorna runt om i Europa. Med tanke på att han var gratis och hans meritlista tror jag att Insua kommer att bli en kanonvärvning för Stuttgart.

7. Albin Ekdal (Cagliari -> Hamburger SV, €4,5 miljoner)

Den svenske mittfältaren bestämde sig till slut för att lämna Italien för Bundesliga och för klassiska Hamburg. I mina ögon var det ett bra val av mittfältaren och för klubben var det också tacksamt att Ekdal valde norra Tyskland. Ekdal är en etablerad mittfältare som har flertalet säsonger bakom sig i Serie A. Hamburg är en klubb som är på väg upp och i Ekdal får man in en spelartyp som man sökt. Det finns inga frågetecknen för tränaren Labbadia utan Ekdal var precis den spelare som han sökte och jag tror att svensken kommer att göra succé i Tyskland. En bra värvning vars prislapp inte var billig, men långt ifrån dyr.

8. Fabian Schär (FC Basel -> 1899 Hoffenheim, €4 miljoner)

Den schweiziske mittbacken har under flera säsonger ryktats till Bundesliga men det var första denna sommar som han tog steget. Något oväntat blev klubbadressen Hoffenheim (många trodde Mönchengladbach skulle locka till sig honom). För mig är det en riktigt bra värvning för Hoffenheim som fortsatt imponerar på transfermarknaden med kloka och genomtänkta värvningar. Tränaren Markus Gisdol har jobbat hårt på att stabilisera försvarsspelet under den senaste säsongen och fortsätter på den inslagna vägen. Schär är en erfaren mittback som kommer att ta en plats i startelvan och öka kvaliteten ytterligare.

9. Milos Jojic (Borussia Dortmund -> FC Köln, €3 miljoner)

I Tyskland har Köln målats upp som sommarens värvningsmästare. Med flertalet intressanta namn har klubben visat att ambitionerna är högre än att bara klara kontraktet i ligan (även om det är det uttalade målet). För mig har Köln gjort många bra värvningar, men inga riktiga topptoppvärvningar utan mer balanserade sådana. För mig är Milos Jojic en typisk sådan värvning. I Dortmund etablerade sig Jojic aldrig men jag såg alltid en duktig fotbollsspelare som tyvärr aldrig kom till sin rätt. I Köln, där trycket och förväntningarna är lägre, tror jag att han kommer att göra det och förhoppningsvis blommar Jojic ut till den spelare som många trodde att han skulle göra när han skrev på för Dortmund.

10. Jonathan Schmid (SC Freiburg -> 1899 Hoffenheim, €3,7 miljoner)

Ett genomgående tema i den lista är att många spelare som jag rankat lämnar nedflyttade Freiburg. Jonathan Schmid är ytterligare en spelare som lämnar Freiburg för fortsatt spel i Bundesliga. Tidigt blev det klart att Schmid skrivit på för Hoffenheim och det är en riktigt bra värvning. Schmid har flera säsonger bakom sig i Bundesliga men förra säsongen tog han det sista klivet med en riktigt bra säsong där han var både målfarlig och en vass framspelare. Schmid är ingen ersättare till Roberto Firmino, men kommer att göra Hoffenheims kantspel klart starkare och han kommer att servera många bra inlägg till spelarna i straffområdet. Inte särskilt billig, men en riktigt bra värvning enligt mig

Publicerad 2015-07-26 kl 10:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons