Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omdöme av topp 7-lagen

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Jag ber om ursäkt, men mitt tålamod för att gå igenom de olika Bundesligalagens höst har tagit slut. Det var ett åtagande som blev lite för stort, inte riktigt så roligt och inspirerade som jag hade tänkt mig. Därför jag gör jag en snabb summering av de sista sju lagen som jag ännu inte har dragit idag.

  1. Bayern München ++++

Världens bästa fotbollslag, eller åtminstone ett av de bästa, leder serien som väntat och frågan är snarare vad Bayern ska göra för att uppnå högsta betyg. Jag ställer höga krav på Bayern och högsta betyg för dem skulle vara att de vunnit varenda match under hösten, mer eller mindre. Bayern fortsätter att imponera i Bundesliga även denna höst.

Annons
  1. Borussia Dortmund ++++

Även tabelltvåan, Dortmund, har stått för en stark höst där man under Thomas Tuchel har vaknat upp på nytt och klivit ut som främste utmanare till Bayern. Utöver förlusten mot Bayern (1-5) och den avslutande förlusten mot Köln (1-2) finns det väldigt få saker att klanka ned på med deras höst.

  1. Hertha Berlin +++++

Det enda laget som kommer att föräras med högsta betyg är huvudstadslaget Hertha. Jag tippade att de skulle åka ur – vilket är given plump när man är en så kallad ”expert” – och istället har de varit ligans stora överraskning. Hertha har under Pal Dardai helt bytt skepnad och spelar med självförtroende och disciplin. Resultaten har imponerat och de förtjänar högsta betyg.

  1. Borussia Mönchengladbach ++++

Får de fyra plus för att de inledde hösten så dåligt? Ja, det är svårt att inte ta med det faktum att Lucien Favre inledde säsongen med fem raka förluster, avgick och ersattes av den färske André Schubert som imponerade stort. Bortser man från de första fem matcherna har Mönchengladbach varit riktigt bra.

Annons
  1. Borussia Leverkusen ++

De senaste åren har man av vana skrivit Leverkusen som ett topplag i Bundesliga bakom Dortmund och Bayern. I år har det inte sett likadant ut, istället har man haft stora bekymmer med att hitta balansen i laget. Det till trots finns Leverkusen femma och det finns mer potential att ta av.

  1. FC Schalke 04 ++

Schalkes situation påminner i mångt och mycket om den som Leverkusen upplever. Ett lag som har stor potential men som inte har fått ut särskilt mycket av den. Tränaren Breitenreiter inledde med att föra in sina tankar och fick ut resultat, men inga bestående sådana och Schalke har fortfarande mycket att jobba på.

  1. VfL Wolfsburg +

Är Wolfsburg en av Bundesligas största besvikelser? Ja. Okej, man förlorade den viktiga duon De Bruyne och Perisic men man har ändå fått in spelare som Draxler och Kruse utan att ens vara nära den nivå man nådde förra året. Wolfsburg har underpresterat i ligan, tappat onödiga poäng och borde ligga högre upp än vad man gör.

Annons
Publicerad 2016-01-20 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto