Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dortmund är en dark horse i CL-racet

Att tre av fyra möjliga lag är vidare från Champions League-gruppspelet får ses som klart godkänt för de tyska klubbarna. När dessutom den fjärde klubben till våren spelar i Europa League är det egentligen precis det vi kunnat förvänta oss sett till de chanser som fanns. Däremot skiljer sig den individuella bedömningen åt klubbarna mellan, något jag i dagens blogginlägg tänkte ta upp.

Grupp C

1) FC Barcelona | 15 poäng

2) Manchester City | 9 poäng

3) Borussia Mönchengladbach | 5 poäng

4) Celtic FC | 3 poäng

Med både Barcelona och Manchester City i gruppen kändes utgångsläget långt ifrån fördelaktigt för Mönchengladbach som återigen fick sig placerade i en svår grupp. Tredjeplatsen var där förväntningarna kunde läggas och det ordnade Mönchengladbach. Helt godkänt för Mönchengladbach som i dagsläget dock inte ser ut som en het kandidat för att ta sig hela vägen i Europa League.

Grupp D

1) Atlético de Madrid | 15 poäng

2) Bayern München | 12 poäng

3) FC Rostov | 5 poäng

4) PSV Eindhoven | 3 poäng

I grupp D var det ingen som tvivlade på att det skulle bli en tvekamp mellan förra årets semifinalkombattanter om vilka som skulle ta hem förstaplatsen. Bayern München föll på sin egen oförmåga, förlusten mot FC Rostov blev avgörande i striden som Atlético de Madrid gick segrande ur. Ingen enorm besvikelse för Bayern, men det var länge sedan vi såg dem på andraplatsen och nu får de hoppas på en bra lottning i nästa steg. För Bayern är fortfarande en av de största kandidaterna till att ta hem pokalen.

Grupp E

1) AS Monaco | 11 poäng

2) Bayer Leverkusen | 10 poäng

3) Tottenham | 7 poäng

4) CSKA Moskva | 3 poäng

I grupp E, kanske en av de jämnaste på förhand, lyckades Bayer Leverkusen ta sig igenom och sluta på andraplats trots flera bristfälliga insatser. Leverkusen förlorade inte någon av de sex gruppspelsmatcherna, men känslan att de vann någon fanns knappt där heller. Vidare är de i vilket fall och som det sett under hösten har jag svårt att tro att Leverkusen ska kunna ta sig särskilt mycket längre i turneringen.

Grupp F

1) Borussia Dortmund | 14 poäng

2) Real Madrid | 12 poäng

3) Legia Warszawa | 4 poäng

4) Sporting CP | 3 poäng

I grupp F var det ett tvåmannarace mellan Borussia Dortmund och Real Madrid som avgjordes i den sista omgången. Med sina rekordmånga mål, 21 stycken, tog sig Dortmund upp på förstaplatsen och det välförtjänt. Visst har det stundtals hackat i maskineriet, men topparna har varit imponerande och jag ser Dortmund som en av turneringens största dark horse. De smyger med, väntar fortfarande på att verkligen hitta balansen och jag tror att deras vår kan bli riktigt bra. Blir mycket spännande att följa.

Publicerad 2016-12-08 kl 09:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons