Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Löw är nöjd med lotten

Följ mig på twitter: @atnilsson

Det enda som kan ha gjort Joachim Löw en aning besvärad med gårdagens lott var att hans landslag hamnade i Grupp F. Hittills har inget lag i VM-historien som inlett turneringen i den gruppen någonsin gått hela vägen för att vinna VM.

I övrigt fanns det inte mycket som förbundskaptenen kunde klaga på. Han slapp Spanien från pott två och undvek i samtliga potter det toppseedade laget. På många sätt en lottning som ger Tyskland förutsättningarna för en bra start i turneringen.

“Rädd är jag inte. Det finns ingen anledning att vara nervös. Det är sportsliga intressanta motståndare”, var Löws första kommentar efter lottningen utan att kommentera de specifika motståndarna mer ingående.

Jag tror att Löw är förhållandevis nöjd med lotten. Tyskarna ställs mot tre överkomliga motståndare, men också tre motståndare som står för hela olika typer av fotboll – något ger Tyskland och Löw möjligheten att få testa sig fram på olika sätt.

Mexiko är, som Oliver Bierhoff uttryckte det, “en stark motståndare” och det är troligen hos dem Tyskland ser sin främsta motståndare om gruppsegern. I sommarens Confederations Cup vann tyskarna efter en bekväm resa med 4-1 i semifinalen mot Mexiko.

En helt annan sak kommer det troligen vara i Ryssland. Mexiko är både fysiskt starkt och tekniskt ett begåvat lag som kommer att göra livet jobbet för Löws manskap. På många sätt en spännande motståndare som kommer att ställa frågor till tyskarna med sin intensiva fotboll.

Sverige har Tyskland all respekt för, inte minst efter kvalet mot Italien. Den taktiska disciplinen som Janne Andersson fått till är något som imponerat starkt på den tyska ledningen, men det är också den motståndare som man anser se sig ha bäst koll på.

Detta naturligtvis beroende på att en hel del svenskar spelar i Bundesliga och 2. Bundesliga. Emil Forsberg är den utpekade toppspelaren, sedan finns också Albin Ekdal, Totte Nyman, Ludvig Augustinsson med flera. Med andra ord en motståndare som ligger nära till hands för Tyskland.

Det land Tyskland har minst koll på är Sydkorea. Få har riktig koll på vad det asiatiska landslaget kommer att leverera, men man förväntar sig en “spelstark” motståndare (vad det nu betyder har jag ärligt talat svårt at dechiffrera).

Troligt att ett av de viktigaste samtalen kommer att gå till Uli Stielke, som fram till juni i år var förbundskapten för Sydkorea, för att få reda på mer info.

På det stora hela kommer det vara tre helt olika uppgifter att ställa in sig på, något som borde tilltala det tyska lägret. Med tre motståndare som skiljer sig såpass mycket kommer Tyskland att få ett gruppspel i benen som borde lägga bra grund rent taktiskt för fortsättningen.

Fram till semifinalen kan nationer som Brasilien, Belgien, England och Polen vänta. Vilket alla kommer vara anspråksfulla uppgifter, men överkomliga. Lotten har absolut fallit väl nog för att Tyskland skulle kunna vara första nation att som deltagare i Grupp F vinna ett VM. Och därmed försvara sin titel från 2014.

Publicerad 2017-12-02 kl 13:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons