Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
26v

Tysklands trupp är redo att försvara titeln

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Truppen till VM och det var ytterst få överraskningar som Joachim Löw bjöd på. Det är mestadels spelare som varit med under kvalet och Löw följer i enlighet med tidigare mästerskap sin tanke på att ha med spelare som han har bra koll på sedan tidigare, med så få gruppförändringar som möjligt. Mina kommentarer följer nedan.

Målvakter

Bernd Leno, Manuel Neuer, Marc-André Ter Stegen, Kevin Trapp

Inga överraskningar från Andy Köpke i uttagningen av målvakterna. Målvaktstränaren är den som indirekt brukar ta besluten om vilka som ska med och det är dessa fyra som varit på tapeten de senaste åren. Beroende på om Manuel Neuer är frisk eller inte, kommer valet att falla på vem som faller bort. Om Neuer inte hinner bli frisk, får Kevin Trapp följa med, annars är det han som får stanna hemma av dessa fyra. Ter Stegen den troliga ettan om Neuer inte åker med till Ryssland.

Försvarare

Jerome Boateng, Matthias Ginter, Jonas Hector, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Marvin Plattenhardt, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Jonathan Tah

Återigen inga överraskningar att tala om från förbundskaptenen. En fyrbackslinje med Boateng, Hummels, Kimmich och Hector att vänta i startformationen. Kan göras om till trebackslinje där ytterligare en mittback skjuts till och ytterbackarna har en högre utgångsposition. Tror att Löw kommer att lämna en mittback hemma och i dagsläget skulle jag säga att det står mellan Rüdiger och Tah. Då får Löw mer eller mindre dubbel uppsättning på alla positioner vilket han kommer vara nöjd med.

Mittfältare/Anfallare

Julian Brandt, Julian Draxler, Mario Gomez, Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Sami Khedira, Toni Kroos, Thomas Müller, Mesut Özil, Nils Petersen, Marco Reus, Sebastian Rudy, Leroy Sané, Timo Werner

Offensivt finns truppens enda överraskning och det är i Freiburgs Nils Petersen som slutade tvåa i Bundesligas skytteliga. Han petar Sandro Wagner i den preliminära truppen men det betyder långt ifrån att han kommer med till Ryssland. I övrigt ser vi flera spelare som varit med i Löws trupper tidigare och framför allt är det kul att Marco Reus är med i en trupp och ser ut att kunna medverka i ett stort mästerskap. Vad jag tror är det Petersen och Julian Brandt som kommer att få lämna truppen och vara reserver på hemmaplan.

Ytterligare tre tankar från dagens uttagning:

  1. Löws förlängning ett tecken på att han inte längtar efter klubbfotboll

Innan truppen presenterades, offentliggjordes det att förbundskaptenen förlängt sitt kontrakt med landslaget till 2022. Med andra ord siktar Löw på att sitta kvar på posten över VM i Qatar. Det behöver inte bli så men intentionen att Löw vill göra det, visar på att han mer eller mindre uteslutit en comeback till klubbfotbollen. Det ryktas med jämna mellanrum om att Löw ska vara aktuell för de stora klubbjobben, men förutsatt att han inte lämnar efter sommarens mästerskap på grund av dåliga sportsliga resultat, kommer vi troligen inte få se honom ta ett klubbjobb igen.

  1. Wagner och Götze de två stora förlorarna

För Sandro Wagner måste petningen kännas rejält i hjärtat. Dels för att han medvetet gjorde ett klubbyte till Bayern München för att bättra sina chanser, dels för att han också haft en bra vår om än att han inte spelat 90 minuter vecka in och vecka ut. Det samtalet måste ha förvånat Wagner som missat sin sista chans att representera Tyskland i ett VM. En annan som också är besviken idag är Mario Götze. Mannen som avgjorde finalen 2014 har haft en sämre säsong i Dortmund och har sportsligt inte levt upp till kraven. Samtidigt brukar Löw ta med spelare han litar på. Svider för Götze som inte haft många framgångar sen just VM 2014.

  1. Få svagheter – en trupp redo för att försvara titeln

Ytterst få överraskningar i truppen och det är en trupp med stor potential som åker till VM. Många erfarna spelare i sina bästa fotbollsår som har erfarenhet från stora turneringar sedan tidigare. Nyckelspelare som Hummels, Boateng, Khedira med flera är friska och kommer att kunna upprätthålla fokus och hög nivå under hela turneringen. Lägg därtill unga spelare som Sané, Goretzka och Werner som höjt kvaliteten på truppen ytterligare när de fått mer erfarenhet.  Det råder inga tvivel om att Tyskland men den här truppen är redo att försvara sitt VM-guld. 

Publicerad 2018-05-15 kl 14:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons