Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
25v

2018 års upplaga av årets elva i Bundesliga

Här hittar du säsongens lag, enligt siffror från Player Index.


Följ mig på Twitter: @atnilsson

Målvakt

Sven Ulreich – Bayern München

Alternativen på målvaktspositionen den här säsongen får se som rejält svaga. Det finns många bra kandidater, men ytterst få som har stått ut. Valet av Sven Ulreich kommer i egenskap av det var en målvakt som ingen trodde på, som helt saknade självförtroende och som idag är en kandidat till att fåka med till VM. Ulreich har varit strålande för Bayern München och hållit siffrorna nere vid flera tillfällen. Det är inte annat än rätt att han får priset som årets målvakt.

Backlinje

Salif Sané – Hannover 96

Det är aldrig lätt att vara nykomling i Bundesliga och det är framför aldrig enkelt att vara en mittback hos en Bundesliganykomling. Salif Sané var visserligen ingen nybörjade i Bundesliga men hade en långt ifrån enkel uppgift framför sig när han klev in i säsongen. 27-åringen har varit en av de störst bidragande anledningarna till att Hannover 96 kommer att spela Bundesligafotboll även nästa säsong. Närkampsstark, farlig på fasta situationer och positionssäker – Sané har allt en modern mittback behöver och förtjänar att vara med i elvan. Inte konstigt att han nästa säsong spelar i Schalke 04.

Mats Hummels – Bayern München

I andras frånvaro har Mats Hummels tagit kliv efter kliv i Bayerns trupphierarki. Det är inte längre Jerome Boateng som är den mest givna mittbacken i truppen utan Hummels som hittat tillbaka till de höga nivåer han hade tidigare i karriären. Utan Hummels hade Bayerns defensiv inte sett så bra ut under säsongen. Att han dessutom bländar publiken mitt sitt fina spelsinne och öppnade passningar har inte gått obemärkt förbi på Allianz Arena. Hummels är fortsatt en av världens mittbackar och Bayern kan skatta sig lyckliga att han ville hem till München.

Naldo – Schalke 04

När brassen Naldo anlände till Bundesliga för 13 år sedan var det få som trodde att han skulle bli kvar så länge. Den numera 35-årige mittbacken besitter numera ett tyskt pass och har trots sin digra ålder inga planer på att avsluta karriären. I Schalke har Naldo blivit en huvudfigur för framgången med sin erfarenhet och kraftfulla frisparkar. Medan andra trappar av på ålderns höst ser Naldo bättre ut en någonsin och Schalke vet hur viktig han är för deras framgångar. Något han visat gång efter gång den här säsongen.

Mittfält

Daniel Caligiuri – Schalke 04

En spelare som alltid levererat i Bundesliga är Daniel Caligiuri och likaså den här säsongen. I Schalke har han återigen nått de nivåer han hade stundtals i Wolfsburg, nivåer som gör honom till en av de bästa högerspringarna i hela ligan och ryktas vara aktuell för landslag (både det tyska och italienska). Den här säsongen har han varit fundamental för Schalkes framgångar och speciellt våren har varit strålande av Caligiuri.

James Rodriguez – Bayern München

En trevande start under Carlo Ancelotti fick många att tvivla på colombianens förmåga. Men när Jupp Heynckes kom in förändrades allt till det bättre. James har varit strålande i Bayern München. Hans blick för spelet har givit laget en helt ny dimension i sitt spel, en dimension som stundtals tagit till Bayern till en annan nivå än tidigare. De som tvivlade på James i början är numera övertygade och ingen förväntar sig något annat än att Bayern kommer att köpa loss lånet från Real Madrid. Numera en nyckelspelare som tillhör av en av Bundesligas stora behållningar.

Lars Bender – Bayer 04 Leverkusen

Det var länge sedan Lars Bender hade en säsong som inte spolierades av skador. Den här har han äntligen få köra på fullt ut och det har visat sig på planen där han har givit trygghet till ett Bayer Leverkusen som återigen blandat sig i striden om Champions League-platserna. Ingen spelare som står ut i mängden utan en grovjobbare som spelar enkel fotboll, en sådan spelare många lag mår bra av att ha i sin elva. Dessutom en som verkligen tar ansvar fullt ut och lever för sin klubb. Förtjänar att vara med i årets elva.

Thomas Müller – Bayern München

Ett av mina standardval år efter år och så även den här gången. Thomas Müller besitter kvalitéer som ytterst få i fotbollsvärlden har. Även han hade en tuffare inledning men har under våren varit briljant vilket visat sig i hans poängantal. Müller bidrar med rörelse som kan lösa upp vilket försvar som helst. En av de mest osjälviska spelarna som Bayern har och som också är en enormt viktig fanbärare för klubben. Fortsätter att leverera år efter år.

Serge Gnabry – 1899 Hoffenheim

Ett av de svårare valen den här säsongen var mellan Serge Gnabry och Mark Uth som båda stått för imponerande säsonger i Hoffenheim. I slutändan faller mitt val på Gnabry som stått för en imponerande poängskörd på sina dryga 20 insatser. Framför allt har Gnabry visat att det han levererade under sin tid i Werder Bremen var långt ifrån en tillfällighet och han ser faktiskt ut att vara redo för att ta sig an möjligheten i Bayern. Spännande spelare som verkligen kan avgöra matcher på egen hand.

 

Anfall

Robert Lewandowski – Bayern München

Den polske anfallaren är numera i en klass för sig efter att Pierre-Emerick Aubameyang lämnat Bundesliga. Lewandowski var så nära att bli den första spelaren sedan Gerd Müller att göra över 30 mål i tre säsonger eller fler men missade med endast ett mål . Kanske den absolut mest lysande stjärnan i Bundesliga som byggt upp ett eget varumärke och som blivit synonymt med framgång. Bayern kommer att få leta länge för att hitta en framtida ersättare till honom för hans facit ett ruggigt bra.

Timo Werner – RB Leipzig

Lewandowski ackompanjeras av RB Leipzigs unge anfallare Timo Werner som fortsatt att leverera, om än inte lika många pyttsar framåt. Men det Werner är idag är en mer fulländad anfallare som inte bara går på djupet och springer sönder sina motståndare utan som bidrar betydligt mer i spelet, något som syns i assistkolumnen. Werner är Tysklands just nu bäste anfallare och den enda som är given att få åka med till VM, vilket han är värd efter den här säsongen. Ytterligare en lär det bli i Leipzig men det börjar bli allt svårare för klubben att hålla fast i sin guldklimp.

Tränare

Domenico Tedesco – Schalke 04

Det kanske svåraste valen av de alla då jag egentligen såg tre kandidater framför mig. Jupp Heynckes vars enorma comeback tog Bayern tillbaka till toppen och en överlägsen ligaseger. Julian Nagelsmann för att återigen gått mot alla odds och fått Hoffenheim att utmana om de allra finaste platserna i ligan. Och Domenico Tedesco för att han fört Schalke till en andraplats och därmed besannat min profetia om att Schalke har något på g. Så valet föll på Tedesco för att han fått in lugn i Schalke och med en pragmatisk syn på fotboll fått bättre resultat än någon kunnat förvänta sig. Upphämtningen borta mot Dortmund (4-4) i Ruhrderbyt kommer ingen att glömma.

Årets elva 2018 – uppställning

Ulreich

Sané-Hummels-Naldo

Caligiuri-James-Bender-Müller-Gnabry

Lewandowski-Werner

 

Här hittar du säsongens lag, enligt siffror från Player Index.

 

Publicerad 2018-05-17 kl 10:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons