Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Lewicki: "Vi har en chans, även PSG och Real kan ha en dålig dag"

Zlatan Ibrahimovics PSG, Real Madrid och Sjachtar Donetsk. En mardrömslottning? Inte för Oscar Lewicki.
- Det kommer att bli en jäkla fest, säger han till Fotbollskanalen.

Lottningen till gruppspelet fick svårast möjliga utgång för de svenska mästarna, som nu får ta sig an några av Europas bästa klubbar i form av Paris Saint-Germain, Real Madrid och Sjachtar Donetsk. Men det var knappast någon som hängde läpp bland de himmelsblå. Istället växte förväntningarna till euforinivå bland spelare och supportrar, inte minst på grund av den begivenhet att Malmösonen Zlatan Ibrahimovic nu återvänder hem för att möta sitt gamla lag.

Lamndslagsmittfältaren Oscar Lewicki ser fram emot att ställas mot sin landsman.

- Det blir en jäkla fest och jag tror att det känns stort för honom också att komma tillbaka för en sådan kväll. Det blir speciellt på alla sätt och vis, säger Lewciki.

Hur får man stopp på honom rent sportsligt?
- Nu kommer jag personligen förmodligen inte att hamna i så många dueller med honom på planen, men det handlar om att försöka se till att han får så lite boll som möjligt, att man kan ta bort hans styrkor så gott det går. Vi vill att han ska ha så lite boll som möjligt. Fast det är förstås svårt i praktiken med världsklasspelare av hans kaliber eftersom de är så kompletta.

Vilket mottagande kan han räkna med på Swedbank tror du?
- Det blir nog väldigt varmt. Zlatan är hur stor som helst här och är ju även den bäste spelaren vi fått fram i Sverige någonsin. Så det kan bli ett fantastiskt mottagande.

Vid sidan av PSG är ju inte Real Madrid heller fy skam, hur ser du på den utmaningen?
- Där får vi minst sagt räkna in några stjärnor till, om man säger så. Men det är samma sak där: Det blir en enda fest och jag ser fram emot den oerhört mycket.

Vad ser du fram emot allra mest?
- Det är nog själva känslan att kliva ut på planen till den turneringen man följt så noga ända sedan man var liten. Det är det här man har drömt om, att få mäta sig med Europas bästa spelare och lag.

Handen på hjärtat, vad ger du er för chanser att klara gruppen?
- Jag tycker definitivt att vi har en chans. Det är inget snack om att PSG och Real är favoriter, men även de kan ha en dålig dag. Och om våra spelare samtidigt har sin bästa dag tycker jag att det finns en möjlighet.

Publicerad 2015-08-27 kl 19:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons