Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE
52v

Malmö-möte efter sortin ur Champions League: ”Vi har rensat luften”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. På torsdagsförmiddagen hade Malmö-spelarna och -ledarna ett samtal med varandra. 
- Vi har ventilerat och vädrat ut, och jag tror det var jätteviktigt, säger Olof Persson.

Idag var första gången som Malmö FF-spelarna träffades igen efter att ha åkt ur Champions League i tisdags, efter totalt 2-4 mot FK Vardar. Enligt assisterande tränaren Olof Persson hade spelarna och ledarna pratat ihop sig innan träningen.

- Det var en rätt stor dröm som dog i tisdags, det kommer vi inte förneka. Samtidigt så finns det en bra och en jävligt fin uppgift här hemma, så vi har pratat ihop oss, rensat luften litegrann, sedan är det framåt som gäller.

Behandlade ni den här förlusten på något annat sätt än en förlust i allsvenskan?
- Det var väldigt, väldigt besviket efter matchen och det var en rejäl uppförsbacke. Med all rätt, så ska det vara, men jag tycker vi hade ett bra snack när vi träffades igen och luften är rensad. Man fick tycka till.

Persson ville inte gå in på detaljerna i vad det pratades om, utan håller det internt.

- Vi har ventilerat och vädrat ut, och jag tror det var jätteviktigt. Det var första gången vi samlades alla efter vi hade kommit hem. Det kändes nyttigt. Utan att göra en jättegrej av det så tyckte jag vi hade ett bra snack.

- Känslan var att vi fick ett kreativt snack, och det som kom fram var ett revanschbegär och en samsyn på hur vi ska vinna allsvenskan och ta oss vidare i svenska cupen.

Nu ska laget också ladda ihop inför den allsvenska hemmamatchen mot Jönköpings Södra på lördag. MFF ska arbeta för att visa revanschbegäret redan i den matchen.

- Vem som det än blir (som spelar), så känns det som att en rejäl krafturladdning ska alla kunna bidra med.

- Vi leder allsvenskan med sex poäng och har satt i en väldigt bra sits där som vi ska förvalta. Sedan humöret... Man får vara ledsen, man får vara besviken, för det var jobbigt. Det tillhör ju att bearbeta och ta tag i det. På lördag kommer det synas, hoppas jag.

På dagens träning var endast elva spelare ute. Tre spelare missade matchen mot FK Vardar med skador (Alexander Jeremejeff, Behrang Safari, långtidsskadade Felipe Carvalho), och det är tveksamt om någon av de två förstnämnda blir spelklara.

Persson hade ingen uppdatering på skadorna, men Safari körde träning inomhus med startelvan samtidigt som Jeremejeff endast hade enkel jogg vid sidan av uteträningen. 

Publicerad 2017-07-20 kl 13:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER