Champions League-kval

Malmö FF är klart för andra rundan i CL-kvalet - men det satt långt inne.
Vikingur Reykjavik pressade nämligen MFF över 180 minuter.
- Det viktigaste var att gå vidare till nästa nivå och jag är riktigt glad över det, säger Milos Milojevic till Sydsvenskan.

Malmö FF vann första kvalmatchen mot Vikingur Reykjavik med 3-2 på Eleda Stadion förra veckan. På tisdagskvällen var det dags för returmötet, som den här gången spelades på Island.

MFF gjorde då tre förändringar jämfört med senast. In i startelvan kom Felix Beijmo, Hugo Larsson och Isaac Kiese Thelin. Det betydde att Dennis Hadzikadunic, Ola Toivonen och Erdal Rakip tog plats på bänken när Milos Milojevic återigen valde en 3-5-2-uppställning.

Vikingur Reykjavik fick klara sig utan avstängde Kristall Máni Ingason som blev utvisad senast. Däremot tog förre Degerfors-kaptenen Oliver Ekroth plats från start.

Malmö FF inledde matchen piggt, men det var Vikingur som tog ledningen på konstgräset. 15 minuter var spelat när Karl Fridleifur Gunnarsson fick ett öppet läge på högerkanten och placerade in 1-0-målet bakom Johan Dahlin, vilket kvitterade dubbelmötet till 3-3 totalt.

MFF var dock det bättre laget, och efter dryga halvtimmen fick skåningarna utdelning. Isaac Kiese Thelin styrde läckert fram bollen till Veljko Birmancevic som sprang sig fri i djupled och placerade in 1-1.

Kort därefter återtog MFF ledningen i matchen, och kopplade ett grepp om dubbelmötet. Felix Beijmo tog sig runt på högerkanten, sköt - och petade sedan in sin egen retur till 2-1.

MFF rivstartade andra halvlek och bara minuter efter pausvilan utökade Anders Christiansen ledningen till 3-1, då dansken förvaltade ett lågt inspel från Beijmo.

Men Vikingur kom tillbaka. I 56:e minuten reducerade nämligen Nikolaj Hansen, och med kvarten kvar att spela gjorde islänningarna 3-3. Gunnarsson blev fri vid bortre stolpen i samband med en hörna och nickade in kvitteringsmålet - och därifrån inleddes jakten på att utjämna dubbelmötet.

MFF försvarade sig dock bra i slutminuterna och lyckades hålla undan. Matchen slutade 3-3, men de himmelsblå tog sig vidare i CL-kvalet med resultatet 6-5 sammanlagt över två matcher.

- Vi hade ett positivt resultat i paus och sedan fortsatte det bra efter paus, men i 65:e minuten gjorde inte spelarna det de skulle göra. De slutade springa. Men Vikingur gjorde en riktigt bra match. Jag är imponerad av dem, säger MFF-tränaren Milos Milojevic. till Sydsvenskan och fortsätter:

- Jag förväntade mig att det skulle vara så här tufft. Jag visste att de inte skulle ge upp. De trodde på sig själva, men vi var förberedda på detta scenariot.

I andra kvalrundan kommer Zalgiris Vilnius (Litauen) att stå för motståndet. Matcherna spelas 19/20 juli och 26/27 juli. MFF inleder på bortaplan.

Vikingur: Jónsson - Gunnarsson, Ekroth, Sigurdsson, Tómasson - Agnarsson, Punyed, Magnusson, Andrason - Hansen, Dugjonsson.

Malmö FF: Dahlin - Nielsen, Moisander, Olsson - Beijmo, Peña, H. Larsson, Christiansen, Berget - Birmancevic, Kiese Thelin.