TV: Malmö föll i kvalet till Champions League – fördel Zalgiris inför returen

Champions League-kval

Malmö föll i det första mötet med Zalgiris Vilnius.
Fabien Ourega blev matchhjälte med matchens enda mål.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan

Malmö reste till Litauen för att gästa Zalgiris Vilnius i den första matchen i den andra kvalrundan till Champions League. För vinnaren i detta möte väntar vinnaren mellan Linfield och norska succélaget Bodø/Glimt.

Malmö ställdes mot Zalgiris i kvalet till CL år 2015, då stod Anton Tinnerholm för dubbelmötets enda mål och Malmö tog sig sedan hela vägen till gruppspelet det året.

När startelvan släpptes stod det klart att Anders Christiansen och Veljko Birmancevic klev tillbaka in i startelvan efter att båda spelarna startade på bänken när Malmö besegrade Norrköping. På bänken startade dock Ola Toivonen.

Zalgiris inledde piggt och efter cirka tio minuter blev det nästintill kalabalik i Malmös straffområde och Zalgiris hade bollen på Malmös mållinje men bollen lyckades på något mirakulöst sätt inte gå in i mål. Kort därefter stod Johan Dahlin för en bra räddning på en nick från nära håll.

Malmö ryckte sedan upp sig efter den pigga inledningen från hemmalaget, dock utan att skapa några farliga målchanser och att det stod 0-0 i paus kunde MFF vara glada över med tanke på hur matchbilden såg ut.

Milos Milojevic agerade direkt i upptakten av den andra halvleken med ett byte. Veljko Birmancevic fick göra plats för Moustafa Zeidan.

Zalgiris skulle dock ta ledningen i upptakten av den andra halvleken när Fabien Ourega vek in från vänsterkanten och hittade Johan Dahlins bortre kryss.

Malmö jagade sedan kvitteringsmål, dock utan framgång, sanningen var att Zalgiris var närmare 2-0 än något annat men matchen slutade 1-0 till Zalgiris Vilnius.

Malmö får chans att vända på dubbelmötet onsdagen den 27 juli när Zalgiris kommer till Malmö och Eleda Stadion.

Milos Milojevic var besviken på sitt lags insats efter matchen och menade på att det finns en del saker som måste ändras på i MFF:s inställning.

- Vi startar matchen lite sömnigt. Varför det är mitt jobb att räkna ut och ändra på. Det är ett oturligt mål vi släpper in. I den här typen av matcher måste du ta till vara på de chanser du får. Vi har en riktigt bra chans att ta ledningen i den här matchen men gör inte det, säger tränaren Milos Milojevic enligt mff.se och fortsätter:

- Jag är inte förvånad över kvalitén på vår motståndare men jag är förvånad över att vi inte visar en tydligare hunger av att vara här. Vi ger 100 procent, vi ger allt för att göra mål och vi gör allt för att vinna matchen men idag kändes det inte som att vi hade någon större spelglädje. Det måste vi genast ändra på och det är mitt jobb att ändra på det, säger Milojevic.

Zalgiris Vilnius: Gertmonas - Bopesu, Pavelic, Ljubisavljevic, Mamic - Buff, Milickovic, Gorobsov, Ourega - Oyewusi, Oliveira.

Malmö FF: Dahlin - Beijmo, Nielsen, Hadzikadunic, Olsson - Pena, Siby, Christiansen - Berget, Kiese Thelin, Birmancevic