Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gerhardsson förklarar bänkningen av Jakobsson: "En jättestyrka vi har i landslaget"

Sverige (dam) 2021-11-30 kl 22:44

MALMÖ. Johanna Rytting Kaneryd har gått starkt i BK Häcken och landslaget.
Mot Slovakien valdes 24-åringen före Sofia Jakobsson som högerytter.
- I dag var det hennes möjlighet att komma in, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.  

2:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

2:34
Höjdpunkter: Lina Hurtig målskytt igen när Sverige besegrade Slovakien
3:45
Gerhardsson efter Slovakien: "Det är jobbigt att spela mot oss"
2:22
Hurtig efter Slovakien: "Tar tillvara bättre på lägena"
3:34
Rolfö efter Slovakien: "Tror inte jag varit i bättre form än nu"

Sverige besegrade Slovakien med 3-0 i Malmö och fortsätter att toppa VM-kvalgruppen överlägset. Efter en trög matchinledning frispelade Johanna Rytting Kaneryd anfallaren Lina Hurtig som gjorde 1-0 i minut 19, innan Fridolina Rolfö och Amanda Ilestedt stod för nya mål efter pausen. 

I vanliga fall startar Sofia Jakobsson som högerytter i landslaget. Men i förra veckans kvalseger mot Finland byttes 31-åringen ut med kvarten kvar, när Johanna Rytting Kaneryd redan hoppat in. BK Häcken-spelaren har gjort starka inhopp i landslaget medan Jakobsson haft det svårt med speltiden i klubblaget Bayern München.  

ANNONS

Mot Slovakien valde Peter Gerhardsson att starta med Rytting Kaneryd, och Jakobsson hoppade in efter en timme när hon ersatte Olivia Schough.  

Hur motiverar du det?  
- Vi har en bra konkurrenssituation. Jag tror ingen spelare - och inte ni heller - tycker det är så roligt att prata om slutelvor. Dels för att vi ni inte kan lista ut vilka det är - det är lättare att jobba med startelvor. För mig är det att vinna fotbollsmatcher och man behöver de här som kan komma in och göra det bra. Senast kom Johanna in och gjorde det väldigt bra mot en tröttkörd finsk vänsterback. Sofia hade gjort ett jättejobb och spelat fram till det första målet bland annat när hon försvarade långt ner i straffområdet, och i dag var det hennes möjlighet att komma in. Hon gjorde inget mål i dag men visade också, säger Peter Gerhardsson.  

ANNONS

Han fortsätter:  

-  Den kvalitén behöver man - vi har fem byten och oftast gör man bytet längre fram för att kanske få det extra målet. Sedan jag började 2017 har vi alltid haft det bra, framförallt på innerbackspositionen, och nu tycker jag att vi bibehåller det och har en bra konkurrenssituation på alla positioner. Framförallt på det offensiva positionerna har det blivit riktigt bra kvalité, vilket gör att man ibland kan starta tre och byta ut tre - utan att kvalitén försämras. Hon kommer snarare in med fart och det är en jättestyrka som jag känner vi har i landslaget nu. 

Rytting Kaneryd stod för en bra match på högerkanten och blev utbytt med kvarten kvar.  

Hur resonerade du när du fick reda på startplatsen?  
- Jättekul så klart att få chansen från start. Jag har haft en bra känsla den senaste tiden och känner mig i bra form. Det var skönt att få 70 minuter, säger Johanna Rytting Kaneryd.  

ANNONS

Hur recenserar du din insats?  
- En bra första tävlingsstart för min del. Så klart vet jag att det finns mer att hämta men jag får vara nöjd över det stora hela. Det är en svårspelad match i dag och jag försöker springa och hota så gott så kan. 

Sofia Jakobsson har gjort 23 mål på 134 landskamper. Kvällens match var Johanna Rytting Kaneryds åttonde A-landskamp.  

DAM

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto