Gerhardsson efter Slovakien: "Det är jobbigt att spela mot oss"
Rolfö efter Slovakien: "Tror inte jag varit i bättre form än nu"

-

Hanna Glas
Högerbacken stängde igen på sin kant och hade flera bra aktioner offensivt. Slovakiens stjärna Skorvankova fick inte en syl i vädret. Stark insats.

Caroline Seger (UT 60’)
Första matchen från start sedan mitten av oktober för lagkaptenen. Stabil insats men lyckades inte med att höja passningstempot på mittfältet.

Filippa Angeldahl
Mest aktiv bland mittfältarna och spelade upp sig i andra halvlek efter en lite tung inledning. Stod återigen för en assist när hon hittade Ilestedt vid 3-0-målet.

Amanda Ilestedt
PSG-backen hade ett bra volleyläge i första halvlek som hon inte fick på mål, innan hon gjorde 3-0 efter en hörna. Fortsatt väldigt stark på offensiva fasta situationer.

Johanna Rytting Kaneryd (UT 76')
Häcken-stjärnan fick en välförtjänt startchans efter starka inhopp på slutet. Fint instick till Hurtig innan första målet och slutade aldrig att utmana på högerkanten. Saknades kvalitet på inläggen dock.

Fridolina Rolfö
Lagkamraterna hade svårt att hitta henne i första halvlek och Barcelona-stjärnan såg bortkommen ut i nummer tio-rollen. Samtidigt var aktionerna bra när hon väl fick bollen, och hennes kanonskott gav 2-0-målet efter en timmes spel.

Lina Hurtig
Klinisk framför mål när tillfälle gavs trots en tuff inledning. Bra i djupled och visar ett stort självförtroende.

Jonna Andersson
Väldigt stabil på sin kant och noteras också för en assist vid 2-0-målet.

Magdalena Eriksson (UT 83')
Försökte styra spelet med sin uppspelsfot vilket oftast gick bra. Van vid betydligt tuffare anfallsmotstånd till vardags.

Olivia Schough (UT ‘60)
Osynlig under matchinledningen men bestämde sig sedan för att ta tag i saken och stod för ett par lyckade framåtstötar. Schough var bättre mot Finland, men att vänsteryttern inte fick mer än en timmes spel vid vardera tillfälle känns en smula hårt.

Hedvig Lindahl
Sysslolös under i princip hela matchen där Slovakien bara hade två skott på mål.