Höjdpunkter: Lina Hurtig målskytt igen när Sverige besegrade Slovakien
Hurtig efter Slovakien: "Tar tillvara bättre på lägena"
3:45
Gerhardsson efter Slovakien: "Det är jobbigt att spela mot oss"
3:34
Rolfö efter Slovakien: "Tror inte jag varit i bättre form än nu"

Målet kom i den 59:e minuten mot Slovakien och var en praktträff från den offensiva mittfältaren. Från cirka 25 meter drog Fridolina Rolfö till med vänsterfoten och utökade Sveriges ledning till 2-0 i Malmö. Lina Hurtig gjorde Blågults första efter 19 minuter och Amanda Ilestedt nickade in trean tio minuter efter Rolfös mål.

- Jag var i en position som jag tycker väldigt mycket om utanför straffområdet. Jag gillar att skjuta därifrån och fick lite yta att lägga dit den, och den seglade mot bortre, säger Fridolina Rolfö.

Kände du direkt att den skulle gå in?
- Nej, den såg inte helt ren ut. Jag tror att målvakten stötte in den lite.

Hur högt rankar du det här målet av de du gjort?
- Oh, jag vet inte. Ett av de finare kanske.

Målet var hennes tredje i VM-kvalet. Hon leder därmed landslagets interna skytteliga efter fem matcher - dessutom kan hon lägga till fyra mål från hösten i hennes nya klubb FC Barcelona, där Rolfö gjort succé hos den regerande Champions League-mästaren.

Har du någonsin varit i bättre form?
- Nej, jag tror inte det. Jag känner mig i superbra form just nu och känner att jag utvecklas varje dag i min hemmamiljö. Det är väldigt roligt att spela fotboll nu, även här i landslaget. Vi gör det bra och vi bygger något till sommaren. Jag känner mig i bra form och att jag ger något till laget just nu, säger Rolfö.

Hon gjorde även mål i 2-1-segern mot Finland förra veckan och konstaterar att landslaget spelat upp sig under novembersamlingen. Sverige är på god väg mot VM 2023 och har nio poäng ner till grupptvåan Finland, som har en match mindre spelad. Men först väntar EM nästa sommar.

- Jag tycker att vi tagit steg. Om vi jämför exempelvis med bortamatchen mot Slovakien tycker jag att vi gör en mycket bättre match i dag, och vi växer hela tiden. Det är en bra samling. Vi möter två av de bästa lagen i gruppen, Finland och Slovakien - vi övertygar och visar att vi ska vara i toppen av gruppen. Ett bra sätt att avsluta det här året med landslaget, vi ska vara nöjda, säger Rolfö.

Hon står på 24 mål efter 72 landskamper och har på klubbnivå även representerat Wolfsburg, Bayern München, Jitex, Kungsbacka och Linköping.

Publicerad 2021-12-01 kl 07:00