Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nygren börjar om i Nordsjælland: "Hade inte dragit om jag var nöjd med att starta ibland"

Superliga

FARUM. Benjamin Nygren har haft ett par motiga år efter flytten från IFK Göteborg.
20-åringen ska hitta harmonin igen i danska FC Nordsjælland.
- Jag har bra egenskaper, de egenskaper de söker, säger nyförvärvet till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Anfallaren fick sitt stora genombrott våren 2019 och gjorde då fyra mål och lika många assist för IFK Göteborg i allsvenskan. Belgiska Genk betalade cirka 40 miljoner kronor för Blåvitt-produkten den sommaren, men Benjamin Nygren fick bara spela fyra matcher och gjorde ett mål innan covidavbrottet för två år sedan.  

Nygren lånades sedan ut till SC Heerenveen i Eredivise under 18 månader. Där tog han aldrig en ordinarie plats under en längre period och var under de sista månaderna hos ligatian bara en inhoppare.  

Du lämnar Holland och Belgien, hur har du växt av det äventyret?  

Annons
- Jag har växt jättemycket och lärt mig - och jag är bara 20 år. Jag har ändå varit med om väldigt mycket och känner att jag lärt mig väldigt mycket. Det var lite olika situationer. I Genk spelade jag ju ingenting i princip. Jag spelade två matcher och sedan var jag i frysboxen eller vad man ska kalla det. I Holland vet jag inte exakt hur många matcher jag gjorde, men det var lite olika situationer. I Holland tycker jag ändå att jag tagit steg och gjorde sju mål och en del assist också. Jag bidrog med en del där och jag tycker att jag tagit ett nytt kliv - nu känner jag att det här blir ett jättebra steg för mig att fortsätta utvecklas, säger Benjamin Nygren.  

Steget är en transfer till FC Nordsjælland, som betalat 6,7 miljoner kronor för Nygren som skrivit på ett fyraårskontrakt. FCN är en känd plantskola och har enligt Transfermarkt blott fem spelare som är födda före 1999 i truppen.  

Annons

Varför blev det Nordsjælland?  
- För att det är en väldigt bra klubb för mig, som söker en spelare som jag tycker att jag passar in i. Jag har bra egenskaper, de egenskaper de söker, och jag söker en klubb som söker de egenskaper som jag kan bidra med. Det är ett extremt ungt lag, som vill spela fotboll och spelar en väldigt bra och utvecklande fotboll. Det är det jag söker och det känns som en väldigt bra miljö för mig att utvecklas i. Sedan kommer jag få spela, säger Nygren. 

Vad har du fått för signaler angående speltid?  
- Jag kommer hit för att spela, jag vill spela 90 minuter. Jag hade inte dragit om jag var nöjd med att starta någon gång ibland och hoppa in varje match, utan jag är här för att spela och för att utvecklas. 

Övergången blev klar i söndags och i går var Nygren på plats när FCN spelade en träningsmatch - mot IFK Göteborg. Nygren kunde i halvtid konstatera att hans nya lag ledde med 3-0 över hans gamla. 3-0 blev också slutresultatet.  

Annons

Vad tänker du om Blåvitts säsong?  
- Ja, det är bara försäsong nu. Jag hoppas att det blir en väldigt bra säsong för Blåvitt och jag kommer följa dem och kolla varje match. Jag håller trots allt på Blåvitt och hoppas att de kommer gå väldigt bra i år, säger Benjamin Nygren. 

Han kommer att bära nummer nio i laget som ligger tia bland tolv klubbar i Superligaen. 

Publicerad 2022-02-01 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto