Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Thern är snart kvitt smärtorna: "Bättre känsla än någon gång förra året"

Allsvenskan

FARUM. Simon Therns 2021 präglades av en fotledsskada.
Nu hoppas 29-åringen att hans andra år i IFK Göteborg kommer utmärkas av spelet på planen. - Min egen kropp, efter ett tufft fjolår, känns väldigt, väldigt bra tycker jag, säger Thern till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Mittfältaren spelade knappt 70 minuter i Blåvitts första träningsmatch för i år. Det blev en 3-0-förlust borta mot danska FC Nordsjælland, i en match där IFK Göteborg hade svårt att få grepp om bollen i första halvlek och låg under med tre mål redan efter 23 minuter.  

Blåvitt spelade upp sig mot det unga motståndet och Simon Thern är besviken över att IFK inte förvaltade någon av målchanserna sedan.  

- De är skickliga, det visste vi innan. Jag har faktiskt varit här med Malmö 2013, tror jag, och vi blev fullständigt utspelade. De jobbar ju på sitt sätt och är extrema - det finns inget lag i Sverige som gått åt possessioninriktat spel så extremt som Nordsjælland gör. Vilket är deras idé, att forsla fram spelare, och de gör det jättebra, säger Simon Thern. 

Annons

Han fortsätter:  

- Det är tufft på konstgräset, det är extremt snabbt detta konstgräs. Kommer man inte rätt in så är det “tick-tack” och så får man vända sig om och springa hem. Fysiskt sett så var det riktigt bra för man fick jobba hårt och springa mycket. Resultatmässigt är det så klart inte bra att förlora med 3-0, samtidigt som det är tre mål som vi skapar egentligen själva i det väl etablerade spelet. I det stora spelet i sig är det inte jättemånga målchanser de skapar. 

Att springa en massa på konstgräs i skogen utanför Köpenhamn hade Thern inget emot.  

- Min egen kropp, efter ett tufft fjolår, känns väldigt, väldigt bra tycker jag. Sedan är det klart att i fotbollsbiten har vi alla en bit att vandra. Men det kommer också för varje match. Nu har vi två träningsmatcher till och sedan börjar cupen. Då gäller det att vi ska ha bra prestationer där så att vi tar oss vidare därifrån och vara med och slåss om den titeln, och förhoppningsvis kunna få ett Europakval i sommar - det hade varit jäkligt roligt, säger IFK-spelaren.  

Annons

Förra vintern var han kontraktslös ända fram till att IFK Göteborg värvade honom i slutet av februari. Säsongen blev inte vad varken Thern eller Blåvitt önskade dock. En fotledsskada gjorde att han missade sex matcher under sommaren, och smärtan låg kvar resten av säsongen.  

Thern nådde totalt 21 matcher förra året, men efter skadefrånvaron spelade han bara 90 minuter vid två tillfällen i allsvenskan.  

- Jag skadade mig i premiären i fjol och hade hela fjolåret väldiga problem med det, och opererade mig även på sommaren. Kroppsligt känns det nu som ett fall framåt för egen del, även om det så klart finns en liten bit kvar. Men om man ser till den allmänna känslan jag har på träning och när jag spelade i dag, är den bättre än vad den någon gång var förra året. Det är positivt för egen del.  

Annons

Så du kan vara 90 minuters-redo oftare?  
- Framförallt att inte ha någon smärta och känna mig fri - bli bättre. Bli en bättre version av Simon Thern än vad han var i fjol. Det är väl den känslan jag har just nu, att jag hoppas kunna bygga vidare och hålla mig skadefri. Framförallt den skadan jag hade i fjol, att jag slipper besvär med den, avslutar Thern.  

Publicerad 2022-02-01 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto