Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

FEM SPANINGAR: ”Dags för Blackstenius från start mot Ryssland?”

Sverige (dam)

BREDA. Sverige kryssade (0-0) i EM-premiären mot Tyskland.
Här är Fotbollskanalens Martin Peterssons fem spaningar från matchen.

1:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

En bra premiärmatch
Sverige inledde matchen starkt. Då fick de till en bra press på Tyskland och skapade vad som kunde ha blivit farliga lägen. Efterhand blev det ganska slarvigt och den första halvleken var bra defensivt men inte mer än okej offensivt. I den andra halvleken fick Tyskland till ett litet tryck mot slutet av matchen och då skapade man ett antal lägen som kunde ha gett dem en seger, men sett över 90 minuter gjorde Sverige sin motståndare dålig och det är ett gott betyg mot en stornation som Tyskland. Tyskorna blev ofta ganska statiska och Sverige tillät inte Tysklands stora stjärna Dzsenifer Marozsan briljera särskilt många gånger. 

ANNONS

Hur långt räcker defensiven?
Alla har väl redan förstått det, men det är ju tydligt att det är defensiven som ska göra det i det här mästerskapet om Sverige ska kunna gå långt. Så hur långt räcker ett fortsatt vasst försvarsspel? Det optimala hade ju så klart varit om det kunde lossnat lite offensivt, men i de stora matcherna tror jag inte vi kan förvänta oss något annat än liknande matchbilder som i den här premiären. Extremt viktigt att Hedvig Lindahl hela tiden ger positiva svar efter sin fingerskada. 

Fasta situationerna måste bli bättre
Olivia Schough misslyckades helt med flera hörnor i den första halvleken. De var rent ut sagt bedrövliga och i ett mästerskap måste man kunna utnyttja sina fasta situationer mycket bättre, speciellt eftersom Sverige i övrigt har problem med sin offensiv. Fasta situationer är ju alltid en möjlighet till mål men Sverige kunde inte ens ge sig själva chansen att få till något vettigt på dem mot Tyskland. 

ANNONS

Bra att Sundhage vågade tidigt
När Olivia Schough skadade sig i början av den första halvleken passade Pia Sundhage på att göra ett dubbelbyte. Eftersom kantspelet och offensiven i stort inte fungerat så väl innan dess kändes de bytena helt rätt. Något behövdes göra och jag gillar att Sundhage inte bara stannade vid ett byte när hon såg att Schough var skadad. Blackstenius är en vass och kraftfull spelare att kunna slänga in i matcher och just det bytet föll väl ut. 

Dags för Blackstenius från start mot Ryssland?
Jag gillar Fridolina Rolfös sätt att spela, men det går ju inte att komma ifrån att Stina Blackstenius kändes hetare i premiären och hon är ju en riktig målskytt. Sverige behöver kicka igång sin offensiv och uppenbarligen har de inte lyckats hitta det rätta spelet för firma Rolfö/Schelin, som om man bara tittar på förutsättningarna borde kunna skapa ett riktigt spännande anfall tillsammans. Blackstenius vann skytteligan i U19-EM 2015 och satte två mål i OS förra sommaren, så hon är en vass mästerskapsspelare.

ANNONS

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-17 kl 23:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto