Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SPELARBETYG: "Mittlåset bäst i Sveriges EM-premiär"

Sverige (dam)

BREDA. Sverige kryssade (0-0) i EM-premiären mot Tyskland.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

1:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Nilla Fischer
Som vanligt säkerheten själv i mittlåset. Bra i duellerna och luftspelet. En riktig ledare på planen. Tillsammans med mittbackskollegan Linda Sembrant bäst i det svenska laget. Ofta tog det stopp för Tyskland när bollen kom i närheten av Sveriges mittbackar.

Linda Sembrant
Stod för en mycket bra insats. Fick till en väldigt viktig brytning i den 14:e minuten när Tyskland var på väg att rinna igenom helt och tio minuter senare avstyrde hon ett friläge. Kändes som att hon var överallt, framför allt i första halvlek. Bra i luftspelet.

ANNONS

Hedvig Lindahl
Gjorde någon riktig svettig räddning i den första halvleken och även i slutet av den andra halvleken. Visade inga som helst tecken på att den tidigare fingerskadan stör henne. Ett viktigt besked för Sverige. Överlag en väldigt stabil insats. Stark trea.

 Jessica Samuelsson
Lika stabil som alltid. Utan tvekan en nyckelspelare i det svenska laget. Samuelsson är följsam och svår att komma förbi. Dessutom en outtröttlig spelare. Stod inte för många misstag mot Tyskland.

 Jonna Andersson
UT 87. Har fått kritik inför mästerskapet men genomförde matchen på ett bra sätt. Har själv varit inne på att defensiven är hennes stora utmaning och den klarade hon av. Lät inte Tyskland komma förbi allt för mycket på vänsterkanten. Stod för en viktig block i mitten av den andra halvleken när Hasret Kayikci fick ett bra skottläge. 

ANNONS

Kosovare Asllani
Var ganska slarvig i den första halvleken. Missade mottagningar och passningar, och var inte särskilt delaktig i spelet. Höjde sig till den andra halvleken. Då kom hon in i matchen mer och fick till några fina offensiva aktioner, bland annat farliga framspelningar till Schelin och Blackstenius. Fick också ut mer i duellspelet. 

Lisa Dahlkvist
Lägger ständigt ner ett hårt arbete och gör sällan några misstag. Så var fallet även i den här matchen. Stabil i passningsspelet.

 Caroline Seger
Slarvade ibland, men det märktes också att Sveriges spel blir väldigt farligt när hon kommer till sin rätt och får tid med boll. Bra i närkamperna och visade vägen med stor vilja.

Lotta Schelin
Ett hot när hon väl fick boll, även om det kanske var lite för sällan. Lade ner ett hårt arbete och kom till några halvfarliga lägen. Hade bland annat ett hyfsat farligt skott från ganska snäv vinkel mot slutet av matchen, när hon bröt sig loss från det tyska försvaret.

ANNONS

Stina Blackstenius
IN 55. Gav det som jag antar att Pia Sundhage ville ha. Blackstenius är kraftfull och kom in med mycket energi. Hotade i djupet och så fort bollen slogs upp mot Tysklands backlinje högg Blackstenius direkt och skapade oreda för tyskorna. Bröt sig loss till ett friläge i den 70:e minuten där hon kunde ha fått en straff med sig men stod upp och fick till ett avslut som Almuth Schult räddade.

Fridolina Rolfö
UT 55. Bra när hon fick boll, för då är trygg och kan hålla i bollen. Men i mitten av första halvlek hade Sverige problem med att få henne delaktig i spelet. Blev bättre i slutet av första halvlek och Rolfö stod då för någon snygg dribblingsaktion med flera motståndare emot sig. 

Olivia Schough
UT 55. Arbetade hårt som vanligt, men kom inte riktigt in i matchen. Slog flera dåliga hörnor och fick inte till det framåt. Utbytt med skada. 

ANNONS

Elin Rubensson
IN 55. En mer defensivt stark yttermittfältare än de två som startade. Gjorde ett stabilt inhopp. Inte jättedelaktig i spelet.

Spelade för lite för att betygsättas: Magdalena Eriksson (IN 87).

Se höjdpunkter ovan.

Publicerad 2017-07-17 kl 23:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto