TV: Mardrömssviten bruten - efter 22 år

Sverige (dam)

Det var en tuff och relativt chansfattig premiär mellan Tyskland och Sverige.
Målen uteblev och Sverige tog en viktig poäng mot mardrömsmotståndaren för första gången på 22 år.
-Det här bådar gott, nu ska vi vila oss i form till näst match, säger en nöjd Pia Sundhage efter matchen.

Sverige hade inte vunnit sedan 7 juni 1995 mot Tyskland i ett mästerskap. Det gjorde man inte i kväll heller, men laget tog med sig en viktig poäng.

Tyskland var heta direkt med en jättemöjlighet, men Sverige höll tätt tack vare en fin dubbelräddning av Hedvig Lindahl. En av få chanser i den första halvleken.

I den andra halvleken drabbades Sverige av ett tungt avbräck när Olivia Schough tvingades kliva av med en lårskada.

Tyskland fortsatte vara det lag som skapade chanser, även om de fortsatt var få. Efter dryga timmen hade Mandy Islacker en jättemöjlighet att göra 1-0, men skottet smet bra decimeter utanför Lindahls stolpe.

Sverige skulle också få en farlig chans. Lagets nästan enda riktiga farlighet. Nyinbytte Stina Blackstenius kom igen på kontring, men hårt uppvaktad av en tyska lyckades hon inte riktigt placera in avslutet utan Almuth Schult i Tysklands mål kunde rädda.

Tyskland fick sista chansen med knappa tio minuter kvar, men Hedvig Lindahl i Sveriges mål gjorde återigen en strålande räddning.

Matchen belv mållös och för första gången på 22 år tog Sverige poäng av Tyskland i ett mästerskap. Förbundskaptenen Pia Sundhage var relativt nöjd efter matchen, men menar samtidigt att saker kan forbättras.

- Vårt försvarsspel lyckades vi med, hade varit ännu roligare om vi också lyckats med vårt omställningsspel. Det här bådar gott, nu ska vi vila oss i form till näst match, säger hon till SVT efter matchen.

Tyskland: Schult, Henning, Peter, Demann, Simon, Marozsan, Mittag, Däbritz, Blässe, Huth, Magull.

Sverige: Lindahl - Samuelsson, Fischer, Sembrant, Andersson - Asllani, Seger, Dahlkvist, Schough - Rolfö, Schelin

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.