Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Här är trion Sverige måste stoppa: ”Klasspelare”

Sverige (dam)

ARNHEM/DOETINCHEM. De har satt skräck i motståndarna i gruppspelet.
Nu måste Sverige stoppa Nederländernas offensiva succétrio.
- De spelar med otroligt mycket fart, säger Fridolina Rolfö.

21:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Nederländerna sprang igenom gruppspelsfasen av EM genom att ta tre raka segrar. Värdnationen har lyfts fram av sin publik inför fullsatta läktare och spelat en offensiv fotboll som dragit blickar till sig. Längst fram har laget tre spelare som stuckit ut och som varit ett hett samtalsämne i det blågula lägret när svenskorna mött media de senaste dagarna.

Trion består av Barcelonas Lieke Martens (fram till nyligen i FC Rosengård) till vänster, Bayern Münchens Vivianne Miedema centralt och Liverpools Shanice van de Sanden till höger.

- Vi behöver hantera de offensiva spelarna. De är fantastiskt skickliga, säger Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson inför lördagens kvartsfinal mot Nederländerna.

ANNONS

Sveriges mittback Nilla Fischer är beredd på att hon står inför en rejäl utmaning.

- Hela deras offensiva trea är väldigt bra. Miedema är en väldigt bra boxspelare. Hon är inte superbred, men väldigt stark. Hon är en klasspelare som än så länge inte kommit med i deras uppbyggnadsfas särskilt mycket, men som är oerhört duktig i boxen, säger Fischer.

- Det gäller verkligen att jobba rätt. Att vi i backlinjen jobbar med vår fotställning, att vi hela tiden är beredda på den långa bollen och att vi trycker upp laget när det finns möjlighet, så att vi inte blir så långa.  

Det finns spelare i Sveriges lag som känner till Nederländernas offensiva trio väldigt väl. Till exempel är Fridolina Rolfö lagkamrat med Vivianne Miedema i Bayern München.

- Hon är bara 20 år, men redan rutinerad. Hon är en otroligt duktig boxspelare. Man måste ha bra koll på var hon är, för blir hon rättvänd i straffområdet så gör hon ofta mål. Det gäller att ligga nära henne och vara tuff, då tror jag absolut att vi har möjlighet att ta bort henne ur matchen, säger Rolfö.

ANNONS

- De spelar med otroligt mycket fart, framför allt på kanterna med Martens och van de Sanden. Där kommer vi behöva se upp. Båda två är skickliga på att komma till inlägg, men också på att komma till avslut.

Sveriges anfallsstjärna Lotta Schelin har spelat med Lieke Martens i FC Rosengård det senaste året.

- Lieke är en fantastisk spelare. Hon är väldigt irrationell och väldigt duktig med boll, hon gillar att driva med boll. Hon kommer upp i ganska hög hastighet, är duktig på att hålla bollen vid fötterna och hennes spetskvaliteter får hon fram i en mot en-situationerna. Sen har hon ett himla fint avslut. Henne får vi passa oss för alla dagar i veckan. Det handlar om att inte få henne i situationer där hon blir en mot en, säger Schelin.

Den svenska keepern Hedvig Lindahl spelar till vardags i Chelsea och har i den engelska ligan stött på Shanice van de Sanden, som spelar i konkurrenten Liverpool.

ANNONS

- Hon är otroligt snabb och ett stort hot så klart, när de lyckas hitta hennes med djupledsbollar. Jag hoppas att vi kan lösa henne som hot rent kollektivt, så att bollen inte ens kommer fram till henne. Om den gör det så ska vi se till att vi tar bort det hotet inne i boxen istället. Vi vet ungefär vad hon vill göra med bollen. Vi har respekt för hennes snabbhet och hon verkar ha en bra turnering. Det gäller att vara förberedd på vad som komma skall, säger Lindahl.

Se Sveriges presskonferens inför kvartsfinalen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto