Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige njuter av pressade läget: ”Händer något i laget - nu börjar EM på allvar”

Sverige (dam)

ARNHEM/DOETINCHEM. Gruppen är avklarad.
Under lördagen väntar Nederländerna i en EM-kvartsfinal för Sverige.
- Nu börjar det på allvar. Vi älskar det här, säger Lotta Schelin till Fotbollskanalen.

21:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

På en pressträff tidigare i veckan var Sveriges mittfältskugge Lisa Dahlkvist tydlig med att det är nu som EM börjar för henne, när gruppspelet är överstökat och utslagsfasen tar vid.

- Det här är mycket roligare, sa Dahlkvist.

Sveriges anfallsstjärna Lotta Schelin är inne på samma linje. Hon spricker ut i ett stort leende när Fotbollskanalen frågar henne om vad det är för känslor som brukar komma fram inför utslagsmatcherna i ett mästerskap.

- Jag tycker att vi väldigt många i laget som det brukar hända något med då. Det här är lägen vi älskar, det här är situationer vi sett förut och det är nu det börjar på allvar, säger Schelin inför lördagens kvartsfinal mot Nederländerna och fortsätter:

ANNONS

- Det är farligt om man tänker att det är i kvartsfinalen det börjar, och det har vi inte gjort, men nu när man är här så känns det som att det är nu det är på riktigt. Nederländerna har vunnit tre matcher och jag vet hur mycket självförtroende det kan ge, men jag vet hur farligt det kan vara också. Att vi är här och nu, och inte tar något för givet, tror jag är svinbra.

Anfallaren Fridolina Rolfö:

- Det är väldigt spännande. Nu behöver vi inte ha koll på andra resultat och så vidare. Nu vet vi vad som krävs och det är att vi behöver vinna för att ta oss vidare. Nu ställs det verkligen på sin spets. Det är de här matcherna som tränar för att få spela, det är de här matcherna som man vill uppleva. Jag njuter verkligen.

Sveriges förbundskapten Pia Sundhage är inne på att det blir viktigt för de blågula att kunna hantera ”vinna eller försvinna”-situationen.

ANNONS

- Ett uttryck vi använder är att det är ett privilegium att spela under press. Nu har vi en chans att göra det, mot hemmanationen. Det är så lite skillnad mellan succé och fiasko. Vi är i en sådan sits nu. Ju fler som gillar den och klarar av att bemästra den desto större chans har vi att vinna, säger Sundhage.

- Känslan av att det är nu eller aldrig, den ska vara häftig.

Se Sveriges presskonferens inför kvartsfinalen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-29 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto