SPELARBETYG: Flera svenskor underkända i EM-uttåget

Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

Ingen.

Linda Sembrant
Inte tillräckligt resolut i sitt agerande, det kändes som att hon tvekade ibland. Sembrant och Fischer hade ibland svårt att hålla koll på Vivianne Miedema.

Nilla Fischer
Krigade som vanligt, men slarvade lite i den första halvleken. Misslyckades med en rensning som var nära att resultera i 1-0 till Nederländerna, och stod även för någon felpass i farligt läge. Slog en del farliga djupledsbollar. En ganska bra bit ifrån en hundraprocentig defensiv insats.

Jonna Andersson
UT 81. Gjorde en stabil insats. Hade bra koll på Nederländernas snabba ytter Shanice van de Sanden. Oturlig vid 2-0-målet eftersom hon precis hade tagit en offensiv löpning när Rolfö tappade boll.

Lotta Schelin
Bra defensivt jobb som yttermittfältare och kunde lugna ner en del när hon fick boll och det behövdes, men Sverige hade problem att skapa farligheter på hennes kant. Försökte tillföra energi i anfallet när hon flyttades upp i andra halvlek och satte ett mål som dömdes bort för offside.

Lisa Dahlkvist
Slog en del bra passningar, men Dahlkvist och Seger hade problem i kampen på mitten. Det hårda arbetet räckte inte hela vägen.

Kosovare Asllani
Stod för ett bra och viktigt defensivt jobb men desto mindre lyckad offensivt. Blixtrade till i början av den andra halvleken när hon frispelade Fridolina Rolfö, men totalt sett svag framåt.

Fridolina Rolfö
UT 73. Inledde starkt och bjöd på några luriga aktioner, men försvann tidigt ur matchen i den första halvleken. Var väldigt nära att sätta 1-1 i det bortre hörnet i början av den andra halvleken, när hon snyggt kom förbi motståndarförsvaret men sköt tätt utanför. Tappade boll när Nederländerna satte 2-0.

Stina Blackstenius
Jobbig att möta för det nederländska försvaret och hotade i djupled, men fick inte så mycket uträttat som i de tidigare matcherna. Brände de få chanser hon sprang sig till.

Hedvig Lindahl
Såg ganska osäker ut i många aktioner. Positionerade sig helt fel på Nederländeras frisparksmål och blev helt stillastående när Lieke Martens bombade in 1-0 i Lindahls hörn. Det misstaget är ett misstag som bara inte får göras i en EM-kvartsfinal.

Jessica Samuelsson
Hade stora problem med att hantera Lieke Martens. Ofta steget efter. Orsakade frisparken som gav Nederländerna 1-0 och drog på sig ett gult kort precis innan paus när hon inte hängde med Martens.

Caroline Seger
Såg mest seg ut i benen. Fick inte något grepp om motståndets mittfält med Spitse och Groenen. Startade andra halvlek bättre och vann några dueller, men överlag kan man kräva mycket mer av den svenska veteranen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Hanna Folkesson (IN 73), Mimmi Larsson (IN 81).

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-29 kl 20:09