Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige med stark tro: ”Tyskland är mer sårbara än någonsin”

Sverige (dam)

ARNHEM. Tyskland är ett spöke för Sverige i mästerskap.
Men det skrämmer inte Hedvig Lindahl inför EM-premiären.
- Vi är mer redo än någonsin och de är mer sårbara än någonsin, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Tio raka mästerskapsmatcher har Sverige förlorat mot Tyskland. Senast de blågula lyckades besegra Tyskland i ett EM, VM eller OS var 1995. Den sviten gör tyskorna till favoriter inför måndagens EM-premiär, men trots spöket är målvakten Hedvig Lindahl säker på att Sverige kan få med sig ett bra resultat från Rat Verlegh Stadion i Breda.

- Tyskland är inte så starka som de varit historiskt. Det finns heller ingen rädsla hos oss för att förlora de här stora matcherna, som fallet kanske varit förut. Vi är kanske mer redo än någonsin, samtidigt som de kanske är mer sårbara än någonsin, säger Lindahl.

ANNONS

Lindahl känner att Sverige har ett helt annat självförtroende efter förra sommarens OS-silver.

- Vi har vunnit mot stora lag, USA senast. Då vann vi den kvartsfinalen och det finns inte så mycket värre situationer än så. Varje gång man når en sådan milstolpe försvinner någon typ av rädsla. Vi har haft tryggheten ganska länge, under Pia (Sundhage, förbundskapten) har det inte varit något snack om annat än att vi ska upp till medaljerna. Det är en skillnad jämfört med innan, då hade man nästan sig själv som motståndare.

Hur är det att möta Tyskland?
- Jag tycker alltid att det är roligt att spela mot Tyskland, det har jag tyck ända sedan jag spelade i ungdomslandslagen. För vi vann alltid då. Jag känner att vi kan få energi av vår revanschlust och vi har i stort sett haft samma gäng ganska länge. Vissa har fått mer rutin under den senaste tiden och sen är vi några spelare som har en mängd rutin som vi kan dela med oss av, samtidigt som Tyskland förlorat några tongivande spelare, som (Melanie) Behringer. Hon var väldigt viktig i OS. Å andra sidan kanske (Dzsenifer) Marozsan kliver fram och gör det bättre, vad vet jag. Men det känns som att det här är ett bra läge att möta Tyskland i.

ANNONS

Mittfältaren Melanie Behringer slutade i det tyska landslaget efter OS, och tyskorna får även klara sig utan skadade anfallsstjärnan Alexandra Popp. I Tysklands trupp finns hela sex mästerskapsdebutanter och efter OS lämnade legendariska förbundskaptenen Silvia Neid.

- Att de förlorar Popp känns skönt som motståndare, hon kommer in med en annan spetskompetens i sitt huvudspel. De har alltid kunnat dra in ett inlägg på Popp och så blir det alltid väldigt farligt. I ärlighetens namn har jag inte full koll på alla de nya spelarna, så jag behöver göra mitt jobb där och läsa in mig på fler. Men de har ingen så framstående som Popp, så det där är ett avbräck.

Lindahl avslutar:

- Jag tror inte att det här är något känsligt spöke eller så för oss, vi har bara tyvärr förlorat matcherna. Det är inte för att vi inte kan, de har bara haft mer tur, framgång eller skicklighet när vi spelat. Nästa gång har vi turen på vår sida, så ser jag på det. Att vinna mot USA i en OS-kvartsfinal ser jag som en större wow-grej.

ANNONS

Även yttermittfältaren Olivia Schough har en stark tro på Sverige inför EM-premiären.

- Alla vet att vi har svårt med Tyskland, men vi vet också att vi gör väldigt bra matcher mot dem och att det har handlat om lite tur tidigare, tycker jag. I alla fall i OS-finalen. Jag tycker vi var det bättre laget då, men de fick in ett enkelt mål och så, säger Schough.

Vad är det som gör Tyskland så bra?
- De har världsspelare på alla positioner, de är ett extremt bra passningslag och de har många spelare som kan göra mål. De är stora och starka. Men vi är snabbare än dem, svarar Schough.

Publicerad 2017-07-17 kl 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto