Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Tysklands förbundskapten: "Jag måste varna Pia..."

Sverige (dam)

BREDA. Steffi Jones vill egentligen att det ska gå bra för Pia Sundhage i EM.
Men så klart inte i måndagens premiär.
- Jag har väldigt stor respekt för henne, säger Tysklands förbundskapten.

16:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Tyskland har vunnit tio raka mästerskapsmatcher mot Sverige. Senast Sverige lyckades besegrade Tyskland i ett mästerskap var 1995. Nu möts nationerna i måndagens EM-premiär, på Rat Verlegh Stadion i Breda.

- Det där är bara statistik. Vi har varit bra, men vi har haft lite tur också, säger Tysklands förbundskapten Steffi Jones.

Jones ersatte framgångsrika förbundskaptenen Silvia Neid efter förra sommarens OS.

- Det här blir min första turnering som huvudtränare och premiären mot Sverige är en klassisk match. Men vi räds inget. Vi har haft bra förberedelser och vi är optimistiska. Vi har arbetat bra de senaste veckorna.

ANNONS

Det har hänt mycket med Tyskland sedan OS. Neid har som nämnt försvunnit och mittfältaren Melanie Behringer har slutat i landslaget. Dessutom är anfallsstjärnan Alexandra Popp skadad. Faktum är att Sverige är mycket mer erfaret än Tyskland, om man till exempel tittar på antalet landskamper i trupperna.

- Men Sverige har en snittålder på 27 år. Vi har en snittålder på 26 år. Det finns erfarenhet i vårt lag också, säger Steffi Jones.

Jones tror på en tuff match mot Sverige.

- Jag förväntar mig ett kompakt och och starkt Sverige som kommer bjuda på många dueller. Jag tror att våra tekniska kvaliteter ska slå dem.

Pia Sundhage, Sveriges förbundskapten, lämnar sin post efter EM. Vad säger du om hennes tid med det svenska landslaget och hur stor respekt har du för henne?

ANNONS
- Jag har väldigt stor respekt för vad hon har gjort. Jag önskar egentligen att hon får en framgångsrik turnering som sitt avslut, men jag måste varna henne för vi ska göra allt för att vinna i premiären. Jag kan inte göra något för henne i den här matchen. Hon är en väldigt erfaren och bra tränare, och hon har varit framgångsrik. Jag har stor respekt för henne, säger Steffi Jones.

Se Tysklands presskonferens inför EM-premiären i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-17 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto